top of page

Stærk blæst


I dag begyndte vi allerede fra solopgang. Planen var, at vi skulle forsøge at lokke nogle ræve på skudhold. Vel ankommet til "rævereviret" opdagende vi, at landmanden var igang med at pløje den stubmark vi ville sidde ved. Vi måtte derfor fortrække til en nærliggende nysået mark. Min kammerat blev placeret med sin riffel i en stige ved en lille skov og jeg gik ud til en grøft, hvorfra jeg ville lokke. Rævene udeblev og det eneste vi fik var den due jeg skød, netop som vi ville køre videre til et andet revir. Der var ellers fod af ræv mange steder på marken, så der må være bedre held en anden dag.

Næste stop blev på en anden gård, hvor et par ræve var observeret inde i en halmlade. Her havde vi heller ikke succes.

Nu skulle jagten være på fugle resten af dagen og første stop blev en lille mose. Vi fik placeret os strategisk og jeg begyndte at lokke. Inden længe havde vi kontakt med de første skader. Jeg havde et par chancer, men fik ikke skudt imellem de tætte grene. En skade kom dog nær og da den fløj op i en birk, fik jeg den nedlagt. Jeg lokkede kraftigt og kunne høre hvordan skaderne skræppede op. En skygge lige over mig viste sig at være en ungkrage. Da den var fri af grenene skød jeg til fuglen som faldt direkte til jorden. Endnu en krage kom til og på blot 10-15 meters afstand bommede jeg. Endnu en skade kom over mig - denne gang bommede jeg ikke. Min kammerat havde også skudt et par skud. Det var forbiere på skade og en enkelt due var nedlagt. Et meget fit og intensivt lille kvarter.

Vi kørte tilbage til første revir for at forsøge at se om det kunne blive til lidt skader på lokkekaldet. Vel ankommet opdagede jeg fire skader, der sad på en mark. Et par minutter efter var en enkelt skade leveret. Skuddet var nemt, da skaden i stærk modvind forsøgte at sætte sig i en birketop små 15 meter fra skytten.

Da vinden var taget til, valgte vi at køre til endnu et revir og sætte skjul og lokkere ud. Dette revir har givet mange krager for især uglen. Vel ankommet og med den luksus, at vi kunne køre på marken og ikke skulle bære grejet den lange vej, fik vi hurtigt gjort os klar. Netop som vi satte os i skjulet opdagede jeg en krage, der havde sat sig små 60 meter fra lokkerene. Et par lokkende toner fra kaldet og kragen var overbevist og kom glidende lige mod skjulet i den stride modvind. Bøssen blev listet over kanten på nettet og skuddet sad godt. God begyndelse.

Duerne og kragerne trak pænt. Især kragerne havde vi godt fat i, når de kæmpede sig mod lokkerne i den hårde modvind. Kun en krage undslap haglsværmen denne eftermiddag.


bottom of page