top of page

Bast på toppen

Jeg har siddet mange gange på dette revir og set en del bukke. En stor buk er mit mål men den udebliver fra aftalerne. En buk som er lille af krop og med bast i toppen af stængerne har jeg set flere gange. En afskudsbuk som jeg ville nedlægge ved lejlighed. Denne morgen blev dens skæbne.


På vej langs et levende hen lå en død mulvarp. Jeg tænkte om mulvarpe ligesom spidsmus har en lugt og smag, der ikke falder i de forskellige prædatores smag. Spidsmus finder man jo ofte ved skovspor, hvor de ligger efterladt.

Jeg satte mig på min plads hvor markerne støder til skoven med udsyn langs skovkanten og rugmarken med remisen

og vildtageren. På den nysåede majsmark var et liv af strandskader, viber og ikke mindst mange harer.

Der kom en rå med et par lam og en enkelt kronhjort viste sig. Den udvalgte buk udeblev dog. Denne buk var jeg tæt på at afskyde sidste år. Det er en mellemaldrende buk, der igen er sat op i en høj og skæv opsats. Bukken er aggressiv overfor de mindre bukke og disse er stort set fortrængt fra området.


Da bukken ikke havde vist sig efter 3 timer valgte jeg at tage en længere pürch over reviret. Afskudsbukken skulle være målet og jeg planlagde, at komme i god vind op til det sted, jeg havde set den flere gange.


Da jeg kom derop var bukken ikke til at se. Min fornemmelse for, at den sad i det høje græs var overvældende. Jeg gjorde klar og begyndte med nogle lave 'bøv' for at å den på benene. Et par kaldelyde med læberne fik bukken frem. Den kom lige imod mig og på små 15 meter skød jeg den en kugle på halsen.


En lille buk af størrelse og med indtørret bast i toppen af stængerne. Kropsmæssigt og trofæmæssigt absolut en god buk at skyde væk.
Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page