top of page

Fransk buk I - Turens første medalje

Jeg har fået udviddet mit revir med yderligere nogle hektar og var netop denne morgen ude på dette. Det gav den første medaljebuk som blev en flot og kraftig regulær seksender.


Allerede fra den tidlige morgenstund havde jeg skudt en pæn seksender på lok. Den blev nu mere skudt for at vise, at jeg trods alt anvendte arealet og med seks bukke på licens her, kunne jeg godt løbe tør for tid. Dette areal er mere landbrugsland med mange store dyrkede marker og spredte vin og frugtplantager. Her nedlægges godt 65 stykker råvildt om året med en 50/50 fordeling mellem han og hundyr. Disse dyr bliver udover dem jeg nedlægger med riffel skudt på drivjagter.

Jeg kørte ud til nogle solsikkemarker og kunne se en god og stærk buk stå ca. 300 meter væk. Jeg tænkte at jeg måtte op langs en solsikkemark for at komme ned mod bukken herfra. Vel ankommet til solsikkemarken opdagede jeg bukken, som havde sat i løb - lige mod mig.

Bukken blev nedlagt i kanten af stubmarken lige før den gik i solsikkerne.

Riflen blev lagt i skydestokken og da bukken stadsede op små 140 meter væk og kiggende mod mig blev kuglen sluppet. Bukken faldt på stedet og med forventningsfulde skridt gik ned til bukken. Skuddet sad perfekt og trofæet var ligeså perfekt. En flot og kraftig seksender i medaljeklassen.

Bukken har jeg efterfølgende vurderet til godt 110 CiC

Comments


bottom of page