top of page

Når duer og krager trækker

Denne søndag ville jeg igen forsøge kragerne og denne gang på et revir i Nordsjælland. Her ved jeg af erfaring, at man ofte kan nedlægge et pænt antal krager her i september. For en god ordens skyld havde jeg også søgt regulering på duer, da der var melding om en del duer på den nysået raps. Det blev en fornøjelig dag med mange fugle.


På reviret ligger en stenbunke som år for år bliver større og større. Her placerede jeg mit skjul, da jeg ofte sidder her og skyder krager på træk. Kragerne kan se lokkerne fra lang afstand og spændingen stiger, når man kan se en krage 400 meter væk gør klar til indflyvning.

Dagens første krage ligger forendt på den nysået raps.

Der kom duer og slog på lokkerne allerede fra solopgang. Når det sker, plejer dagen at give mange skud er min erfaring. Der var da heler ikke gået mere end et par timer før jeg havde nedlagt godt 15 fugle af både krager og duer.


Der var utroligt mange duer i dag og hvis jeg havde valgt at flytte skjulet små 100 meter kunne paraden have været endnu større. Jeg valgte nu bare at blive siddende og skyde til de duer, der kom i nogle gode skud. Ofte endte det med, at duerne landede mellem lokkerne og gik rundt uden at jeg valgte at skyde.

En helt fantastisk dag med 50 fugle på paraden. Inden jeg kørte hjem fik jeg også ordnet 30 af duerne. En kammerat ville gerne have 8 ungduer så dem kom han og hentede om eftermiddagen da jeg var hjemme.


Jeg kunne godt være fristet til at tage herop i den kommende weekend.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page