top of page

Seksender i første minut

Opdateret: 20. jun. 2020

Denne premieremorgen var min kammerat taget med og det med succes.

Det var samme revir, hvor kammeraten for to år siden udeblev fra morgenjagten og til min stor irritation ikke var til at få fat i. Næsten to timer efter fik jeg nedenstående besked.
Sidste års premiere var jeg taget til Sydengland efter bukke og var ikke hjemme til premieren den 16. maj. Det var første gang i mit jægerliv, at jeg ikke var i Danmark på bukkejagt.


Denne 16. maj mødtes vi til tiden og efter en ganske kort snak var vi begge klar. På dette revir går jeg altid op på en bakke og tager et view over markerne. Med bevoksning og brak på bakken er der ofte råvildt her også. Allerede på vej op ad bakken kunne vi se helt friske fejninger. Det tydede på en buk i umiddelbar nærhed.


På bakketoppen lod jeg kikkerten afsøge hver krog på marken og brakken. Lige netop på bakken små 100 meter fra os kunne jeg se en ræv på jagt efter mus. Der var stadig få minutter til skydetid kunne jeg konstatere hvis en buk skulle vise sig.


Mens vi står og betragter ræven kommer et stort dyr frem på brakken nede foran os. Jeg konstatere hurtigt, at der er tale om en god buk sat op som seksender.


Jeg fortæller min kammerat, at han skal gøre sig klar. Da han er klar kigger jeg på uret og kan konstatere, at solen er oppe. Jeg visker ' Når han står med siden til kan du skyde'.


Bukken står og betrager ræven, da kuglen slår ind i kroppen. Med et højt spring er bukken sat i løb og jeg kan følge han springer over en lille bæk og forsvinder. Jeg får lige sagt tillykke til min kammerat og hans første seksender.Da morgenen stadig var ung tog vi en pürch over markerne. Her stødte vi på en god kraftig ældre seksender som absolut var afskudsbar. Desværre fik min kammerat ikke hold på den og den voksende rug opslugte bukken. Denne buk måtte jeg kigge efter senere.

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page