top of page

Stærk seksender

Jeg var på naboreviret aftenen før. Her kunne jeg se en god buk hos naboen. Jeg tænkte derfor, at køre over til naboen og høre om jeg ikke måtte sætte mig efter den. Det kunne jeg godt få lov til og med træsko, skydestok og hund gik det ned langs haven, hvor jeg placerede mig i kanten af noget skrub.


Jeg sad egentlig rigtig godt og kunne med kikkerten spejde rundt. Ude til min højreside lå et større brakområde, hvor jeg havde set bukken. Det var jeg forventede, at bukken ville komme fra.

Jeg havde siddet her i ca. ½ time, da jeg fik øje på en rå efterfulgt af endnu et dyr. Dette dyr var gråt og med vinterpelsen i behold. Det var den udvalgte buk. De kom ikke ud af brakken men et helt uventet sted og til min venstreside. De måtte være kommet fra grøften og siddet her, da jeg gik på plads.


Jeg fik rejst mig op og lagde riflen i skydestokken. Bukken stod ikke helt i sideskud og efter lidt tid, trak den ind i græsset ved grøften igen.

Jeg kunne her betragte en nabojæger, der fra sit tårn afsøgte netop det område, bukken og råen var trådt ind i. Helt overbevist om, at han kunne se bukken sad jeg og betragtede naboen. Hans fokus gled væk og jeg konkluderede, at bukken og råen stadig måtte befinde sig i græsset ude af syne for naboen.


Der gik små 10 minutter, da råen igen kom ud på marken foran mig. Få minutter efter kunne jeg ane en opsats i græsset og ud kom bukken. På 100 meter fik den en god kugle og gik til jorden.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page