top of page

To amagerkanske morgenræve

Til morgen forsøgte jeg igen rævene. Da jeg ved solopgang kom kørende på vejen gik en ræv over små 100 meter væk. Jeg kom hurtigt på plads i vejkanten og forsøgte at lokke - desværre uden held.

To andre ræve undslap ikke og jeg kunne lægge to fine ræve på paraden. En stor han og en fin tæve.


Jeg parkerede ved en gasstation, hvor jeg sidste gang fik nedlagt en tæve her. Igen placerede jeg mig ved roden af en stor tjørn. Den ville give fin dækning, hvis en ræv ville komme frem på lokkekaldet.


Jeg lokkede i små 3-4 minutter, da en lille flok krager kom mod mig. I det samme opdagede jeg en ræv, der sad fuldstændigt på samme plads som sidst. Denne ræv var dog lidt mere udfordrende at få hold på. Den forsvandt hurtigt tilbage i bjergrørhvenene og jeg kunne lige ane den.

Et par små kald mere og ræven kom lige ud og kiggede inden den smuttede ind igen. Nu var jeg helt klar og med lidt musepib kom ræven helt frem så jeg kunne afgive skud. Den morgens første ræv var nedlagt.


Det var igen en fin stor tæve som var helt fornuftig, at få taget ud af bestanden inden rolletiden.

Sidste gang var der en stor hanræv, der sad ude i en lille gruppe havtorn. Den ville ikke komme på kaldet og jeg forsøgte derfor, at pürche mig ud til den. Den gik alt for godt, for ræven opdagede mig og løb hurtigt med vandet sprøjtende op i dækning i den tætte rørskov.


Jeg tænkte her til morgen, at denne ræv sikkert holdt til i denne lille oase på små 5*10 meter.


I god vind gik jeg op til beplantningen. Jeg havde først forsøgt at lokke lidt uden held. Med riflen klar gik jeg nærmere. Ræven var hjemme og løb ud af krattet. Den løb i lunterav og med kikkerten på lav forstørrelse fandt jeg ræven på små 50 meter. Den pakkede i skuddet og glæden var stor.En dejlig dag med to ræve til journalen og med fem ræve nedlagt her, er der gjort noget for de mange vadefugle.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page