top of page
Jagt med skind

Her kan du læse lidt om anvendelsen af ræveskind som skal pirre kragens lyst til at angribe rovdyr og anvendelsen af hareskind, som skal immitere et dødt fødedyr. Man kan naturligvis også anvende skind fra andre dyr som råvildt, kanin m.m.

 

Ræveskind

 

Ved anvendelse af ræveskind til jagt kan man ikke nøjes med bare at lægge et skind på marken og så tro, at kragerne kommer til. Naturligvis kan et udlagt ræveskind have en indvirkning på nogle enkelte krager man så kan nedlægge. Hvis ræveskindet skal have en effekt skal man gøre "ræven" levende.

Der er to ting der gør kragerne irriterede på ræven. Det ene er bevægelse og det andet er en død krage i nærhed af ræven.

Man bør fremstille en bevægelig buk hvorpå ræveskindet kan monteres. Bukken skal fremstilles således, at man ved hjælp af et snoretræk eller anden anordning kan vippe ræven. Derudover skal man gøre halen levende. Halen må gerne vippe op og ned i takt med, at man påvirker vippeanordningen. Dette kan gøres ved hjælp af en antenne der er monteret på bukken og hvor man sæter halen udover.

Når ræven vippes op og ned, vil halens bevægelser i samspil med den døde krage ophidse kragerne.

På nedenstående foto er vist en rævebælg uden "dynamisk" hale.

 

Foto: Chr. G. Nielsen

Et ræveskind hejst op i et træ kan også virke, men hvad det lige er der får kragerne til at slå på sådan en opstilling er ikke til at vide, måske er det bare ren nysgerrighed over noget så utraditionelt, men det betyder vel heller ikke så meget, det vigtigste er at det kan lokke kragerne til.

Hare/kaninskind

 

Anvendelse af hareskind eller kaninskind til kragejagt, vil have den største effekt i områder hvor kragerne søger føde langs veje hvor påkørte dyr er et nemt måltid.

Skindet skal lægges med bugsiden op så denne syner. Derudover bør man lægge noget indvoldsligende ved siden af haren.

 

Krager der jages på denne måde er ofte meget mistænksomme når de kommer frem hvorfor absolut kamouflage og ro er en nødvendighed for at få nedlagt kragen. Metoden er ikke egnet til den jæger, der ønsker mange skud på dagen.

Fra Morten Olesen har jeg modtaget følgende råd og fotos omkring jagt med hareskid/død hare:

Jeg bruger et par udstoppede krager og et hareskind, eller mit coyote skind fra USA, som jeg ruller lidt sammen og lægger på jorden med kragerne ved siden af.

Har prøvet at fodre dem sammen, det virker også rigtig godt, men så kan man ikke skyde samme sted ret tit. Så jeg finder gerne et sted på deres trækrute og så lokker dem til med mine krager og et skind.....

I vinters var det bedre pga sneen der gjorde dem mere sultne, og en lokke opstilling ses tydeligt på sneen.


Jeg bruger gerne et sløringsnet som jeg hænger op et par dage før, det virker altid godt. Jeg bruger ansigtsmaske og hansker hver gang.

 

bottom of page