top of page

Feldmann på arbejde


Jeg ville egentlig gerne have været ude fra morgenstunden men regnbyger og vådt vejr var ikke lige sagen. Eftermiddagen så ud til at klare op og da vores maler netop var ankommet og godt igang så jeg mit snit til en lille kragejagt på små to timer inden solen ville gå ned. Vel ankommet til reviret så jeg lige et par krager flyve over i små 20 meters højde. Sådan et par stykker måtte der gerne komme lidt flere af. Jeg havde medbragt musvågen "Feldmann", da den egentlig forbavsende nok har fungéret rigtig godt. Vel ankommet til skjulet gik der en små 5 minutter før det var klart, så "Feldmann" kunne komme til vejrs. Jeg sætter altid uglen op sidst, da jeg mange gange har prøvet at stå der helt udækket og den første krage har slået...det skal ikke ske mere. Der gik kun ganske kort tid før en krage lod sig dale ned mod uglen med de velkendte kra-kra. Den blev tyndt ramt og faldt i sivene. Jeg kunne høre den ligge derinde og skråle op så jeg tænkte den ville være nem at finde for hunden...men nej. Det tog næsten 10 minutter før kragen var fundet og jeg tror, da kragen stadig var levende, at den har siddet oppe i sivenen og holdt fast indtil hunden har fået trukket den ned eller den selv er faldet. Nå, første krage og dagen var reddet. Mobilen ringede og det var Kim Lindgren fra www.raavildt.dk der absolut lige havde valgt tidspunktet til tale om råvildt og den seneste bog "Råvildt og Medaljebukke ", der udkommer om få uger. Det reddede livet for to krager (TAK KIM)!!! En rigtig ophidset krage lader sig høre og da den svæver over trætoppen får jeg den i godt spidsskud. Den ligger forendt på jorden og jeg lader den ligge, da en sådan død krage meget vel kan ophidse de næste krager. Jeg forsøger at kalde et par gange med kaldet, da en krage svarer. Jeg synes det lyder som om den sidder og får øje på den i et træ små 100-150 mter væk. Lidt dialog og jeg kan se kragen gør klar til komme. Verdens letteste skud, da den kommer sejlende i små 15 meters højde lige spidst på. Den opdagede mig aldrig og efter to haglskud havde forsøgt at tage livet af den, kiggede den forbavset bagud fra ca. 50 meters højde.....ØV!! Der var efterhånden ikke meget mere end en lille ½ time tilbage, da to krager kommer skrålende ned mod mig...jeg lader den ene komme ind i et spidsskud og misser første skud men fanger den i andet. Dødskudt kan den lige og gøre selskab med den anden. Kort tid efter kommer endnu en krage imod mig som falder dødskudt til jorden. Jeg forsøger nogle angrebslyde med kaldet og efter få minutter er der ca. 25-30 krager over mig. Hvor de kom fra aner jeg ikke. De holdt sig dog små 40-50 meter oppe inden de fortrak væk. Det blev det sidste og dagen sluttede med fire gråkrager heraf en rigtig hybrid men næsten helt mørk ryg.Comments


bottom of page