top of page

Gæs og krager


I dag skulle jeg egentlig have være på jagt i nordjyske.

Forskellige omstændigheder gjorde, at jeg ikke kom afsted. I stedet forsøgt jeg herhjemme fra morgenstunden, da der både kunne komme krager og med lidt held nogle gæs på tasken.

Jeg havde taget en jagtkammerat med, der kender vilkårene og ved, at nogle dage skyder vi ingenting og andre dage lidt mere. Canadagæssene er i området, så vi satsede på dem en times tid før solopgang - desværre uden resultat, da ikke en eneste gås var på vingerne.

Da solen var stået op placerede jeg krageuglen på den snedækkede mark med en død krage i kloen, da vi havde set en del krager og dette måtte forsøges.

Der gik ikke lang tid før den første krage viste interesse og blev nedlagt. I løbet af den næste time fik vi nedlagt 6 krager.

Lidt canadagæs havde vi nu set flyve rundt og specielt et sted trak gæssene igennem. Vi flyttede hurtigt plads og næsten inden vi kom helt på plads, kom en lille flok gæs over, hvor jeg fik afgivet skud til den bagerste der forendte. Fin start!!

Noget tid efter kom endnu en flok og gæs og helt uforståligt skød vi begge til den samme i første skud, hvor også den forendte.Der skete ikke rigtigt noget så vi kørte en tur og overvejde en lille jagt på noget råvildt, men syntes der var for koldt.

Da vi kom tilbage, kom en stor flok gæs flyvende lavt over hvor vi netop havde siddet tidligere. Helt overbevist om, at de gæs der var trukket ud i løbet af dagen ville komme tilbage, blev vi på posten. Da solen stod i horisonten kom flere hundrede canadagæs lavt lige i mod os.....vi fik 3.

En dejlig dag med 5 canadagæs og 6 krager.Comments


bottom of page