top of page

Før solnedgang


I dag kunne jeg nå et par timers jagt inden solnedgang. Jeg havde taget uglen med og i kloen hang stadig den efterhånden halvgamle døde krage.

Jeg havde udset mig en position, hvor der havde truket en del krager rundt. Desværre kom der lidt sjap ned himlen, men jeg kunne da stadig se krager trække rundt. Uglen kom op og skjulet blev bygget......jeg ventede i ca. en time hvor der intet var sket.

Jeg pakkede sløringsnettet og tasken ned og gik ned til bilen som stod parkeret på skovsporet små 80 meter nede og ville herefter køre op og tage uglen ned.

Da jeg kom ned hørte jeg de velkendt krageskrål og naturligvis fløj der en hel armé af krager rundt. Jeg forsøgte at snige mig gennem skoven op mod uglen - vel vidende, at det nok var håbløst men forsøget skulle gøres.

En krage var uforsigtig og fløj lavt over mig i små 20 meters højde med langsomme vingeslag.....og så skød jeg forbi. Det fik alle kragerne til at fortrække og jeg fik taget uglen ned. Jeg flyttede herefter position til et skovhjørne, hvorfra jeg tidligere har set store mængder af sortfugle trække igennem, når de skal mod nattetræerne. Jeg satte uglen op på skovhjørnet og ventede. Der kom to krager glidende lige mod ugleen og jeg fik den ene i et rigtigt godt sideskud.

Et par andre krager kom også til, men var lidt forsigtige og ville ikke ned. Lige inden solnedgang slog to krager på uglen og den ene af dem kunne gøre kammeraten på jorden selskab.


Comments


bottom of page