top of page

Ved skovhjørnet


Endelig blev der tid til lidt kragejagt i eftermiddags. Jeg havde udset mig et skovhjørne, hvor jeg før har siddet. Hurtigt kom uglen op og inden der var gået lang tid kom en krage over uglen. Kragen fik jeg i et bagskud og lod den ligge på isen. I skjulet sad jeg og tænkte på, om ikke man kunne gøre et eller andet for at få en krage op over uglen. Jeg sad lidt og funderde på hvordan man nemt kunne gøre dette. Et par ideer blev tænkt igennem- og forkastet. Så tænkte jeg hvorfor ikke sætte en svopper fast på uglestagen og sætte uglen på en lavere stage. Da jeg syntes at kunne huske, der lå et par svoppere oppe i laden, forlod jeg skjulet - og ganske rigtigt lå der en gammel svopper på reolen. Den skudte krage blev monteret og svopperen fastgjort til stagen med et par strips og en kraftig elastik. Da den kom til vejrs blev jeg helt overrasket over, så naturligt det så ud. Nu kunne kragerne jo se og høre en artsfælle hænge og skælde ud (mit kragekald underforstået). Der var ikke specielt mange krager i luften denne eftermiddag men jeg har helt klart fornemmelsen af, at denne metode fungerer. Flere gange fik jeg lokket råger og allikere ned over lokkekragen. Samlet kom en små 10 krager forbi, hvoraf de fire kom ned. Desværre var den ene fosvundet, da jeg ville apportere dem og på trods af to hundes effektive søgen forblev kragen borte. Den kan hænge i nogle grene eller være rendt sit vej. Det sidste tror jeg nu ikke på. En stor sølvmåge viste også interesse for lokkekragen og kunne gøre de skudte selskab. Dagens resultat: 4 Gråkrager


Comments


bottom of page