top of page

Hjemme igen


Netop hjemkommet fra det jyske i går var det tid til eget revir.

Sammen med en kammerat skulle vi orsøge os med uglen samt lidt tramp efter harer og måske finde et dyr i skoven. Vel ankommet blev uglen sat til vejrs og inden jeg havde fået parkeret bilen havde to råger allerede slået på uglen. Så kunne opstillingen ikke være helt skæv!

Der skete faktisk ikke noget i lang tid og vi var tæt på at opgive dagens forestilling. Mange forsøgte kald og endlig kom en krage glidende ind. Første krage i skjulet og vi kunne glæde os over, at arbejdet med uglen ikke var spildt.

Få minutter senere ser vi begge en kæmpe stor fugl komme glidende ind. Næsten samtidigt ser vi at det er en krage og jeg får kastet et forbiskud efter den...et kort hul i trækronerne giver endnu en mulighed og kragen falder til jorden. Hunden får hentet begge krager og mærkeligt nok, er de begge ikke særligt store. Det må være lyset og afstanden der har snydt os i første omgang.

Da der ikke sket noget besluttede vi at tage en haretramp. For sjov sagde jeg, at så vil der nok komme en krage og slå på uglen. Da jeg stod der i markkanten kunne jeg da også høre nogle vrede skrål i retning mod uglen. Jeg kunne ikke rigtigt høre om det var en råge eller krage og sneg mig i ly af træerne ind mod uglen. Det var en fin krage som jeg fik i mit skud nummer to.

Vi fortsatte haretrampen uden noget resultat.

Næste såt (vi var kun to mand) var en stor rapsmark som jeg skulle drive af med hunden. Vi havde nået den ene halvdel, da jeg kunne se en krage cirkle rundt om uglen. Et par skud kunne høres og kragen kom nu lavt over marken mod mig tydelig ramt. Kragen slog af og jeg fik afgivet et par skud, under andre omstændigheder, for langt hold. Hunden blev sendt afsted efter kragen og efter en lang ventetid, kom han løbende tilbage med en død krage i munden.

Hunden har sikkert kunne følge kragen bag bakken og ned i et moseområde, hvor kragen må være styrtet død om? Uden en hurtig hund ville denne krage sikkert være mistet.

Skoven gav heller intet vildt ud over at se tre fine dyr gå ud.

Vi besluttede derefter at sætte os tilbage ved uglen og netop som vi havde sat os kom tre krager glidende over uglen. Et kort øjeblik blev forventning om doublé tænkt, men da en af kragerne var i perfekt skud, blev det denne der faldt.

En enkelt husskade hang pludselig over uglen og blev fældet i et meget nemt skud.

Kort efter kom endnu en husskade og satte sig i træet bag ved os. Jeg burde have skudt her - skaden fløj og kom ikke tilbage.


Comments


bottom of page