top of page

Invitation til Græsted


Jeg blev igår inviteret på kragejagt idag lørdag, til et område, hvor den jæger der forestår kragejagten, hvert år nedlægger et meget stort antal krager. Metoden er simpelthen bare anstand på en trækrute. Der anvendes en lokkekrage som hejses op i træ og de nedlagte krager placeres herefter på jorden.

Jeg ser meget frem til denne dags jagt på trods af meget tåget vejr.....men mon ikke en krage eller to kan finde vej til bøssen?

Som det ses i galleriet kunne dagen godt give en krage eller to....eller som dagens resultat viser: 21 krager i alt.

Vi mødtes som aftalt ved en station i nordsjælland og kørte hurtigt til reviret. Allerede da vi stod ud af bilen, kunne krageskrål høres så det tegnede lovende.

Vi begyndte dagen med udelukkede at anvende en krage der blev hejst op i en pil tæt på skjulet samt skaller. Dette fungerede ok og hurtigt var to nyskudte krager sat ud som lokkere.

Der var desværre ikke det træk som værten havde forventet, men jeg synes nu nok, at der kom krager nok. Vi eksperimenterede lidt med ugle og andet lokkegrej som idag ikke rigtig syntes at fungere så vi gik tilbage med skudte krager som lokkere samt plastikkragen i pilen.

Vi havde mange morsomme situationer med især kaldet som i dag fungerede helt optimalt. Mange gange fik jeg kaldt en krage ind på skudhold som faldt for en af de på dagen særdeles velskydende haglbøsser.(De meget få forbiskud er glemt)

En situation som står tydligt printet, var en krage som sad i et træ ca. 200 meter væk og som jeg forsøgte at kalde ind flere gange. Det lykkes dog, at få en anden krage kaldt ind som blev fældet.

Kragen fra træet lettede naturligvis og med panikkald fik jeg kaldt kragen ind til os, så også den blev fældet.

En dejlig dag i tåget vejr.


Comments


bottom of page