top of page

To martskrager


Da jeg nu igen er tændt på kragejagten, som jeg kalder det, selvom det retteligt burde kaldes regulering, var jeg om formiddagen taget op på et revir ved Roskilde Fjord, hvor der til tider er pænt med krager. Der var mange sortfugle i luften som primært bestod af råger. På denne årstid har rågerne er utroligt had til uglen og flere gange havde jeg 5-15 råger flyvende rundt og over uglen. En krage kunne dog høres i det fjerne i ny og næ. Da jeg på et tidspunkt havde et pænt bundt råger rundt om uglen, kunne jeg høre en krage blande sig. Kragerne er som regel lidt mere aggressive end rågerne og flyver gerne lidt lavere. Det samme gjorde denne krage og uden at se mig ramte haglsværmen. En krage der hurtigt blev hentet ind i skjulet. Uglen set gennem maskerne på sløringsnettet Den sidst skudte krage ligger forendt i skovbunden Råger i massevis slog på uglen og det først efter en del ventetid at en krage kunne høres bagfra. Jeg sad helt stille i skjulet og trykkede mig, da skyggen fortalte mig, at kragen nu var over mig. Kragen slog på uglen - vendt om mod vinden - og kom spidst på i 15 meters hjøde. Den blev fuldstændigt ramt af kerneskuddet og faldt direkte til jorden. Noget tid efter kom endnu en krage som i fin højde svævede over skjulet. Jeg ramte den tyndt i første skud og jappede andet skud af og kunne ærgelig se kragen forsvinde langt ud over markerne. Resultat: 2 Gråkrager


Comentários


bottom of page