top of page

Supertræk


Jeg har tidligere skrevet, at netop nu er tiden for fine jagtoplevelser på kragerne og især de trækkende krager. Min erfaring er, at trækkragerne, altså dem der på vej nordpå, primært trækker i morgentimerne og det derfor er bedst fra solopgang og frem til klokken 10.00 -11.00. Således var det også i dag, hvor jeg desværre var på plads lidt for sent og missede de første 15 minutter. Der var mange trækfugle i gang - primært duer og alliker men også en del krager kunne ses. Jeg fik føsrt sat uglen op på en dårlig placering. Med vinden i ryggen havde jeg placeret uglen så jeg regnede med, at kragerne vil slå mod vinden og så komme rundt i spidsskud. Det gjorde de ikke med den placering og jeg missede et par chancer fordi jeg ikke kunne afgive skud gennem grenene (Uglen var placeret på bagsiden af træet). Jeg valgte derfor at flytte uglen foran mig som foto viser og det gav nogle helt andre situationer, hvor kragerne kom rigtig godt i fine spidsskud. Uglen til vejrs på den nye placering. Vibe forsøger at jage krager bort De første tre krager var nogle usædvanlige små størrelser...nærmest som en mellemting mellem en solsort og allike. De næste var dog af mere almindelig størrelse uden at nå samme størrelse som monsterkragen, jeg skød forleden. Under en pause i trækket begyndte jeg lige at rydde lidt op i tasken som efterhånden var et rod af afskudte og ikke afskudte patroner og netop som jeg kiggede op, sad der en husskade over mig. Stille listede jeg bøssen op og fik skudt skaden. En anden skade fløj ud som jeg ikke havde set. Jeg forsøgte at kalde et par gange og det kunne den ikke stå for og måtte gøre kammeraten eller magen selskab. Senere kom endnu en skade til som jeg også fik. Dejligt at have en dag hvor jeg fik gode skud og kragerne kom med lyd. Skrålende krage mod uglen Samme krage kort før den helt sluttede flyveturen Tug i en pause Dagens parade Resultat: 20 Gråkrager + 3 Husskader


Comentarios


bottom of page