top of page

Skade og ræv


Denne lørdag skulle egentlig stå på lidt kragejagt med lokkefugle. Vi ankom til reviret i god tid og fik sat vores lokkefugle op. Meget optimistisk skulle det nok blive en fin dag, da vi på vejen så en del krager trække rundt.

Det var en flot morgen med fin vind. Desværre kunne vi både høre og se en del krager, men de var alle helt udenfor rækkevidde. Et par skader kunne høres i en remise små 200 meter væk. Jeg forsøgte længe at lokke med kaldene og endelig blev anstrengelserne belønnet og en stor flot husskade kunne lægges i skjulet.

Da der ikke var sket andet i meget lang tid, besluttede vi at se om vi kunne få lidt skader i skoven. Jeg placerede mig i en lavning hvor skoven er meget smal og forsøgte at lokke. Resultatet blev, at en enkelt krage kom flyvende på lidt for langt skudhold og ikke gav nogen chance efterfølgende.

En ny placering blev forsøgt og MID kaldet anvendt. En hare kom tilfældigt løbende direkte mod mig uden at ane, at jeg stod der. Havde det været 2 uger længere fremme, var haren med stor sikkerhed endt sine dage netop her. Jeg fulgte haren med haglbøssen, da det ligesom lugtede lidt af 1. oktober. Haren stoppede op små 15 meter fra mig, hvorefter den løb som fanden var i hælene på den. Jeg tog haglbøssen fra kinden og der- lige der - foran mig stod en stor flot ræv og skulede efter haren.

Skuddet var nemt og ræven lå forendt. Dette er en af de største ræve jeg nogensinde har nedlagt. En gammel kending i øvrigt, da den mangelde den yderste hvide halespids....så ham et par gange før bukkejagten i år. Derudover har jeg nok set ham de sidste fire år, uden at han har givet chancen for skud....denne dag, havde han ikke set mig og fandt aldrig ud af hvad der skete.

Ræven blev strejfet og kraniet skal nu koges af, da det med sin størrelse helt sikkert er en medaljeræv.....hvilket metal den giver må vente.


Comments


bottom of page