top of page

Gæst efter de grå


Denne søndag morgen havde jeg inviteret en kragejæger, der var interesseret i at købe kragekald og hvad er mere nærliggende end en demonstration, på den rigtige jagtbane.

Desværre var det udtænkte revir ikke det bedste valg, da vinden kom fra et helt forkert verdenshjørne. Normalt skal vinden komme fra N/NØ/NV, så trækker kragerne her. Nu er det ikke sådan, at området er totalt krageforladt under andre vindforhold, så helt chanceløs er man aldrig.

Vi mødtes på det aftalte sted og kørte sammen ned mod arealet. Vi kunne her høre adskillige sortfugle trække i det grå morgenlys. Skjulet blev hurtigt bygget, da det blot bestod af et par sløringsnet ophængt i stammerne foran os. Uglen kom hurtigt til vejs og allerede indenfor få minutter havde vi de første krager og andre sortfugle hængende....desværre var der endnu 5-10 minutter til skydetid.

Spændingen hos min gæst kunne næsten føles og uden problemer ses, efterhånden som urviseren blev kontrolleret flere gange. Endelig blev det skydetid.

Vi skulle skiftes til at skyde, da sikkerheden her er størt i et lille skjul og gæsten havde første chance. Ude fra venstre kunne jeg se en krage komme i den perfekte højde, lige mod uglen og fik sagt, at en krage kom. Vi sad og trykkede os - og da kragen var på skudhold blev den flot leveret. Endnu en krage dukkede op og jeg nåede lige at få patron i bøssen og kaldt kragen tilbage, så også denne blev leveret. Det pudsige var, at de begge to var vingebåndskrager eller rettere unge krager med hvide svingfjer.

Der blev lidt ophold i besøget af krager og vi kunne få en snak om kragejagt generelt - krydret med de mange allikere og råger, der slog for uglen.

Pludselig sad en krage over os og en hurtig reaktion med haglbøssen gjorde, at den kunne gøre de andre to selskab. En enkelt krage der fint kom for uglen, fik vi desværre ikke, selv om to skud blev forsøgt.

Da der ikke var sket noget et godt stykke tid besluttede vi at bryde op. Da min erfaring har gjort, at jeg altid lige venter et par minutter fra beslutningen er taget til den effektueres, ventede vi lidt. Ofte er en krage kommet på dette tidspunkt...nærmest en naturlov. Vi fik taget sløringsnettet ned og lige i det øjeblik kom en krage. Jeg fik kaldt et par gange og fik kragen vendt. Første skud missede men andet skud hentede kragen.

Morgenes resultat blev fire gråkrager (to til hver), som må siges at være ok.


Comments


bottom of page