top of page

Gammelt revir


I dag havde jeg udset mig en placering på et revir jeg sjældent anvender til kragejagt. Reviret er fint til råvildt og et par enkelte vandhuller giver hvert år et par fine aftentræk. Kragerne har jeg aldrig haft den store succes med her - måske fordi jeg sjældent anvender det. Det er egentlig lidt dumt, da der på markerne ofte ses adskillige krager.

For en del år siden fik jeg lavet en uglestage til en hvidgran der står i slutningen på et levende hegn. Jeg har forsøgt et par gange og det er vist kun blevet til en enkelt krage herfra. I dag skulle det så være.

Jeg havde i min dovenskab håbet, at jeg kunne køre hele vejen til træet, da jeg troede stubben stadig stod. Den gjorde den også...bare ikke lige ved indkørslen til marken. Her var alt harvet og jeg turde ikke køre over marken her, da det hele så lidt for fugtigt ud. Jeg måtte derfor køre til gården, parkere og bære alt grejet ud. En krage blev monteret i uglens bund og så var det ellers afsted.

Uglestagen stod stadig op ad stammen, så med uglen i den ene hånd og stagen i den anden fik jeg kravlet de små 10 meter op i træet for at fastgøre uglestagen. Her skete der så det jeg kun har prøvet én gang før - en krage slog på uglen og kom ganske få meter fra mig før den opdagede noget var helt galt! Stagen blev fastgjort og så kunne jeg ellers bygge et skjul.

Jeg forsøgte mig først et sted langs hegent men det var bare for dårligt at sidde her. Så jeg byggede et nyt skjul lige under uglen. Noget jeg som regel er imod, da man ikke kan se hvad der sker. En skygge fortalte mig da også, at en eller fugl havde været på besøg. Lidt efter kunne den kendte skrappen fra en husskade høres og forsigtigt rejste jeg mig op. Skaden sad få meter fra mig og da vi opdagede hinanden samtidigt, var den hurtigt væk.

En krage kunne høres og da den kom fri af træerne fik jeg den i godt højt bagskud. Første krage i skjulet på en næsten vindstille dag.

Endnu en krage kunne høres og da den tog andet sving over uglen var den fri og pakkede.

Dejlig dag!

Der skete ikke ret meget i lang tid bortset fra lidt allikere der slog på uglen. En krage kunne høres nu og da.

Langt ude kunne en krage høres. Jeg forsøgte med kaldet at efterligne kragens angrebslyde. Hvorvidt det lykkes eller kragen ville have været kommet alligevel ved jeg ikke - faktum var, at kragen kom lige på og i andet skud faldt til jorden. Måske stedet ikke var så dumt igen?

Efter lang tids venten sås en skygge på jorden og i det samme kom de kendte skrål......vente - vente og så skyde. Dagens sidste krage blev hentet.


Comments


bottom of page