top of page

Uglens første


Dagen var egentlig tiltænkt kragejagt med uglen men endte med noget helt andet - nemlig duer.

Vel ankommet til reviret, fik jeg sat uglen til vejrs og sat mig til rette i nogle buske. Da der næsten ikke var noget vind og ingen fugle kunne ses, troede jeg ikke rigtigt på noget.

Jeg fortrød helt, at jeg havde sat uglen op og ville egentlig hellere være blevet hjemme.

Netop som tanken var tænkt til ende, kunne en arrig krage høres - den kom tættere på - og nu var jeg klar. Det blev et nemt skud og kragen lå død på jorden.

Nu kunne det godt være, at man lige skulle give opstillingen en chance.

Et lille kvarter senere kom endnu en krage og slog på uglen. Da den var bag et stort kirsebærtræ, trak jeg bøssen op og netop som den var fri, blev den truffet af ca. 25 gram hagl af ladningens 28 gram....en meget død krage, hvis der er noget, der hedder det.

Da jeg har en aftale med regulering af duer på en nysået rapsmark kørte jeg lige et sving forbi for at se om der var duer og krager på marken. Der var ingen krager - for der var simpelthen ikke plads på marken for bare duer!!

Jeg fik sat mig i hegnet og efter små 20 minuter, lå det første bundt der. Om eftermiddagen var jeg på plads igen og mange-rigtig mange - duer blev reguleret.

Da de ikke må gøres genstand for handel var jeg kun glad, da en kammerat kendte en der vistnok var interesseret i nogle duer. Han tog dem alle sammen!

Et fint resultat med to septemberkrager skudt for uglen på paraden.


コメント


bottom of page