top of page

Utrolig parade


I dag var jeg egentlig taget på kragejagt. Det gav ingen krager - men et udbytte jeg slet ikke havde tænkt på.

Jeg ankom til reviret og fik sat mine lokkefugle og lokkeskaller ud på en stubmark. Lokkefuglene var en blanding af udstoppede og kunstige fugle. De var placeret stort set med hovedt mod vinden og ca. 15 meter fra skjulet.

En stor måge kom ude fra højre side. Jeg forsøgte flere mågeskrig og endelig fik mågen hørt skrigene og kom glidende små 20 meter fra skjulet. Første og andet skud ramte mågen som i vinden drev bag mig og ind i skoven. En måge på jorden er ikke noget problem for huden som blev sendt.

Der gik uforholdsvis lang tid med den apportering tænkte jeg. Jeg havde knap tænkt tanken til ende før nogle skrig fra skoven fangede min opmærksomhed. Første tanke var, at hunden var kommet til skade. I vinden var det svært at høre og jeg tog geværet og løb i retning af lyden. En tanke om at hunden havde fanget et rævepar sammenlåste, var måske en mulighed, da jeg én gang før har oplevet dette med to ombragte ræve til resultat. Jeg nærmede mig lyden og så nu, at hunden havde fat i et stykke råvildt. Jeg råbte at hunden skulle slippe og da han gjorde det, rejste dyret sig og på usikre ben forsøgte det at løbe.

Jeg havde allerede besluttet at aflive det og med et skud hagl i hovedet på klods hold faldt dyret. Dyret havde brækket begge forløb. Det ene brud var oppe i skulderbladet og det andet helt nede ved kloven, hvor knoglen stak ud.

Jeg slæbte dyret ud på marken og brækkede det. Det havde ikke ædt i flere dage og vommen var helt tom. Jeg lagde dyret ud mellem kragelokkerne i håb om, at dette lokkebillede ville lokke lidt krager til...men nej!

Mågen blev i øvrigt hurtigt apporteret efterfølgende.

Jeg kørte lige forbi et andet revir og her var kragerne...krager i hundredevis!!! Her er jeg at finde i morgen tidlig. En flot oplevelse da to musvåger trak over området og der øjeblikkeligt gik en sværm krager på vingerne.

I et kort sekund overvejde jeg at skyde de sidste timer fra middag på dette område...men nej. Det skal være forberedt og kragerne skal nedlægges en efter en fra solopgang, når de kommer trækkede for at fouragere på marken. Skjulet blev bygget til aften mellem halmballer så vi sidder i både læ og skjul. Kameraerne ligger til opladning....forventninger er store - meget store!


Hozzászólások


bottom of page