top of page

Suveræne skader


Her til morgen var jeg lige ude et sving med kald og haglbøsse.

Jeg byggede et lille skjul ved en remise og kaldte med kaldene. Et par krager kunne høres i det fjerne samt lidt skader. Jeg sad meget dækket og kunne ikke se meget. En skade kom spidst imod mig og jeg fik den i en fint og højt spidsskud. Noget tid efter kom en krage, som jeg bommede på.

Overvejelser om at pakke sammen, da jeg havde et møde fra morgenstunden, blev knap tænkt færdigt, før jeg så en skade komme højt i mod mig. Da jeg rejste mig op for at afgive skud kom en uset skade bagfra i små 15 meters højde. Jeg valgte at skyde til denne med det resultat, at skaden faldt til jorden dødskudt.

I eftermiddag skal jeg ud og demonstrere kaldene samt lidt om teknik ved kragejagt. Vi slutter af med lidt praktisk jagt og jeg håber, at dette vil give lidt af sig.

Under demo af kaldet fik jeg kaldt lidt fugle ind. Desværre fik vi ikke leveret nogen af de fugle, der blev kaldt ind. Et dejligt revir med stort potentiale for jagt på krager og skader. Sjældent har jeg set så mange husskader samlet!

Den sidste time skulle jeg forsøge med en af deltagerne efter husskader. Vi fik sat uglen op og et par lokkeskader op. Skjulet blev bygget mellem nogle tjørnebuske. Der gik ikke lang tid fra jeg havde kaldt første gang, før skaderne gjorde væsen af sig. Vi skød til nogle af de skader der kom på kaldet andre nående vi ikke at skyde på. Flere gange kom små grupper af skader over os. Vi fik skudt 16 husskader ned, men kunne kun finde de 12 af dem. En enkelt var anskudt og ligesom hunden skulle apportere skaden, fløj den væk.

Et fint eftermiddagstræk på husskader, synes en fornøjet deltager at tænke!.

Nedenfor ses kommentar fra deltagersted:

Høvelte Kasernes Jagtudvalg var så priviligerede at få besøg af HJK idag til en lille leksion i Krage/skadejagt og jeg kunne fornemme på de tilbagemeldinger jeg har fået, at alle fik en masse god viden med sig hjem. Vi startede dagen med at se på forskellige opstillinger af lokkemidler/ skjul og lidt instruktioner i hvordan man Brugte de 2 foskellige kald FT2 og MID, det fik vi ret meget sjov ud af da det for flere var første gang de prøvede kaldene . Efter en lille times tid kørte vi ud og sonderede terrænget lidt, fandt et passende sted at prøve på at kalde fugle ind, og der gik da heller ikke mere end 2-3 minutter før det første skud gik uden held :) , 5 minutter efter havde vi 7-10 krager hængende over hovedet igen og der blev endnu en gang bummet, og sådan gik det faktisk den næste time med masser af gode chancer men ingen leveringer. Men folk fik virkeligt øjnene op for hvor gode skud chancer man kan få hvis man kan bruge kaldene optimalt. Efter et par timers praktisk jagt kørte vi tilbage og fik en kop kaffe og en lille sludder omkring de indtryk folk havde fået, de fleste splittede dog op men HJk og jeg selv blev enige om at køre ud og prøve at få et par skader et sted hvor vi havde spottet rigtigt mange, og denne her gang skal jeg love for vi fik fugl på tasken for på en time havde vi skudt 16 Husskader og jeg bummet til en 5-7 stykker hehe, og skadetrækket fortsatte efter solnedgang så hvis vi var kørt ud lidt før havde det helt sikkert givet endnu flere fugle, Det var en super oplevelse næsten som et godt duetræk bare mere udfordrende skud. Alt i alt havde vi alle en super hyggelig dag og blev meget klogere på denne jagtform, og det vil vi gerne takke HJK for .

Mvh Høvelte Kasernes Jagtudvalg.


Comments


bottom of page