top of page

Værste dag


Da det er min egen side kan jeg frit skrive, at denne dag var en regulær lortedag jeg gerne ville have været foruden. Jeg begyndte dagen på et revir, jeg ikke har været meget på. Vel ankommet til reviret tænkte jeg, at der ingen grund var til at slæbe alt grejet op til mit udvalgte sted og ville lige snige mig hen over stubmarken. Dårlig idé, da jeg så kørte fast! Nå, så kunne skidtet bare holde der, til jagten var slut.

På den udvalgte placering af uglen havde jeg sidste sommer lavet en stage, som jeg endnu ikke havde anvendt. Jeg ville lige kontrollere, at stagen kunne nå over trætoppen inden jeg satte uglen på. Længden var helt perfekt....så skulle uglen bare placeres. Da jeg skulle have stagen ned, mistede jeg grebet og stagen faldt til jorden og knækkede. Nu kunne det snart være nok. Jeg måtte så tage den knækkede top og kravle op i toppen af grantræet og placere uglen. Det blæste en del men jeg kom op og fik sat stagen op og gjort den fast. Vel nede på jorden fik jeg endnu en overraskelse: Jeg havde glemt at tage det nyloncover af jeg har som beskyttelse af uglen. Op igen, ned med stagen og af med det nylon......det skal siges, at jeg på nuværende tidspunkt var rassende.

Da jeg kom ned til jorden, så det fornuftigt ud og jeg fik lavet skjulet.....så kom regnen. Jeg sad der med hunden, i hvad der føltes som en evighed mens regnen væltede ned. Lidt opklaring i sigte og en krage kunne høres. Måske en lille smule optismisme kunne spores? Jeg sad og lokkede og kunne se på hunden, at den havde fået øje på noget. Jeg kiggede langsomt ud til siden og der kom to krager valsende i modvinden - lige mod uglen. En krage jeg ikke havde set, kom flyvende i ca. 15 meters højde spidst på og da den var lige over mig, trak jeg igennem og forventede en død krage ..... men nej. Det var en forbier. Nu kunne det være nok og jeg pakkede sammen. Nede ved bilen fik jeg med lidt held møvet bilen tilbage til fast vej. Måske bonden ringer ved lejlighed:-)

For at få lidt oprejsning tog jeg derfor i mosen til aften, for at se om det kunne blive til lidt skader og måske en krage. Uglen blev fint placeret sammen med lidt lokkeskader. Jeg synes selv, at det så meget naturligt ud.

Uglen med en død skade i kloen.

En naturtro lokkeskade placeret over piletræerne.

Det samme må den husskade, der lydløst var kommet ind og sat sig 3-4 meter fra mig. Vi blev begge lidt forskrækket og jeg fik aldrig skudt. Endnu en skade kom glidende og satte sig i et piletræ foran mig. Jeg holdt på skaden og sendte en skud afsted. Resultatet blev en død skade, der faldt til jorden. Nu var dagen i det mindste reddet.

Det blev til to skader mere og måske 4-5 forbiere på hvad jeg vil kalde værste dag i mands minde.


bottom of page