top of page

Af skade bliver man klog


Jeg stod tidligt op i morges...kl. 04.15 og gik i gang med at lave noget arbejde da jeg har en deadline på noget kortmateriale der skal være færdigt. Jeg havde planlagt at tage ud ved solopgang med tiden gik og da klokken var henad 12.00 kunne jeg lige så godt køre til kontoret og lige få hentet en harddsik, jeg havde glemt...så var der også en undskyldning for lige at lufte haglbøssen og hundene.

Jeg havde hjemmefra udvalgt mig et stort kirsebærtræ, hvor jeg ville placere uglen og lægge en død krage i sneen. Som tænkt så gjort....men inden jeg havde fået lavet mit skjul færdigt og lige havde kaldt et par gange, kom en krage flyvende og begyndte at skråle. Kragen fik hurtigt tilkaldt en 10-12 krager, som kredsede rundt oppe i et god bøssskuds højde...jeg fandt dog ingen chancer gode og undlod at skyde. Resultatet var, at kragerne trak væk og ikke lod sig lokke yderligere.

Jeg kørte herefter ned til en mose og lokkede med kaldene. En skade kom og satte sig i et træ og faldt død til jorden netop som telefonen ringede. Det var naturligvis også en kragejæger!! Mens vi snakkede sammen kom lige et par skader mere, som jeg ikke fik skud til og jeg gik op til bilen og satte mig, mens samtale fortsatte. En ræv kom pludselig gående lige imod mig men noget for langt ude til et haglskud. Jeg prøvede at lokke med MID-kaldet og resultatet var bare, at ræven satte sig og kiggede mod bilen.

Jeg så ræven gik ned til en mose og havde forventet, at den ville gå over en tange og stillede mig her. Ræven udeblev og jeg kørte rundt om mosen...her gik ræven så - lige udenfor kontorvinduet - og den gør den vist stadig!!


Comments


bottom of page