top of page

Uglen i aktion


Jeg har desværre forsømt jagt med ugle de sidste måneder på nær et par småture. Her i eftermiddag ville jeg forsøge et nyt sted - nærmere betegnet en gammel gravhøj, hvor kragerne rigtigt kunne få øje på uglen, når de trak rundt.

Første opgave da jeg ankom var, at finde en brugbar stage. Valget faldt på en fin ask, der snildt kunne bruges. Jeg var ikke helt tilfreds med længden, men når den blev placeret på toppen af højen, gik det nok. På højen var endvidere en fin gammel eg, som uglestagen kunne placeres op ad.

Jeg fik sat uglen op og gik i gang med opbygning af skjulet, da det var første gang jeg var på denne plads. Jeg skulle både tage højde for solen og den kraftige vind og valget blev derfor lidt i læ for vinden, men med nogle meget generende hyldebuske. Jeg fik sat net på grenene og inden længe kom de første krage og slog på uglen. Det første kvarter gav 3 nedlagte krager og to forbiere samt nogle krager, jeg ikke kunne skyde til grundet grene m.m. Jeg fik savet og tilrettet skjulet og syntes selv, at resultatet blev fint.

Desværre gjorde vinden, at kragerne kom til den forkerte side af træet og var ofte ude på for lange hold. Jeg måtte derfor flytte plads, over i solen, hvilket jeg absolut ikke bryder mig om. Jeg føler mig alt for udsat her. Jeg fik dog bygget et nyt skjul ved at fælde noget ask og placere to sløringsnet foran. Hvis kragerne kom fra syd, var det helt perfekt...alle andre steder ville jeg være lidt for eksponeret. Kragerne kom som regel fra syd imod vinden og det passede fint. Jeg fik yderligere fem krager inden solen var på vej ned.

På et tidspunkt skød jeg en krage som faldt et godt stykke ude. Jeg ventede med at hente den og kunne se, at den lå ude i sneen. På et tidspunkt ville jeg hente den og endnu en skudt krage. Desværre var kragen forsvundet og hvad der var sket, aner jeg ikke. En musvåge har jeg dog mistænkt, da den luskede rundt ude ved et hegn, hvor kragen lå.


Comments


bottom of page