top of page

På gravhøjen


En stille dag med meget få fugle i luften.

Jeg tog op til den gravhøj jeg havde været på dagen før. Det er ikke normalt, at jeg jager det samme sted to dage i træk på denne årstid, da man kun skyder til standkrager. Da jeg kun havde været her i går eftermiddags tænkte jeg, at jeg måske ikke havde skræmt "morgenholdet" af krager.

Da jeg ankom til reviret sad der en del krager og andre sortfugle i majsen så jeg blev lidt forventningsfuld.

Uglen blev sat lidt anderledes end i går, da jeg med den nye placering mente, at den blev mere synlig. Der kom lidt krager og skrålede op, men det virkede som om, at de var lidt for forsigtige og jeg tillægger dette mit skjul. Desværre er det meget svært at lave et skjul på en næsten bar gravhøj med få hyldebuske, når jeg kun havde medbragt mine sløringsnet i mørke nuancer.

Jeg er overbevist om, at stedet har et større potentiale og vil i den nærmeste fremtid får lavet et permanent skjul på højen. Jeg har her set at vi på jobbet har nogle gamle DSB-bure som er med løse sider. Disse passer perfekt til en EU-palle. Siderne kan med fordel lige få svejset en ekstra stang i toppen så man kan fæstne et sløringsnet.

Det er min tanke, at jeg kan beklæde siderne med noget jute(lærred) i lyse visne græsfarver og i gitteret stikke nogle hyldegrene ind. På den måde bliver skjulet både vindtæt og placeret lidt nede eller i kanten af højen, næsten usynligt.

Der kom dog lidt krager og af de syv jeg skød til, fik jeg de fem.


Kommentare


bottom of page