top of page

Sommertid og sommerfugle


På årets første dag hvor vi er gået til sommertid så jeg årets første sommerfugle danse ved den gravhøj der udgjorde dagnes jagt.

Dagen begyndte egentlig et helt andet sted - nemlig en skov små 5 km. fra Gravhøjen. Jeg fik sat uglen op og et par lokkefugle i en nærstående birk og ventede ikke det store. Kunne jeg få en lille håndfuld krager og måske et par skader var dagen fin.

Lige da jeg havde sat uglen op kunne jeg høre en skade bag mig. Jeg så den aldrig men endnu en skade kom flyvende lige forbi uglen. Jeg fik haglbøssen op og bommede i begge skud - ØV.

Kort efter kom en krage lydløst lige ind over skjulet og dagens første krage var i hus. En lille halv time senere kom endnu en krage over uglen som jeg også fik. Hunden blev sendt efter kragen og nu skete noget meget underligt. For mens hunden ledte efter kragen kom en husskade og satte sig i en busk lige over hunden kun få meter fra skjulet. Jeg blev lidt overrasket og ville se hvad der skete.

Hunden sprang op efter skaden som bare sad og kiggede på hunden. Nu blev det lidt for morsomt efter min mening og da skaden ikke gjorde mine til at forlade sin pind tog jeg haglbøssen og gik ud af skjulet- ikke engang det fik skaden til at flyve. Jeg var nu klar med haglbøssen og da skaden lettede, blev den nedlagt.

Der skete ikke meget mere her og jeg besluttede at køre til Gravhøjen. Uglen blev sat op med et par lokkeskader og så gik det sin gang. Skjulet og uglen var placeret perfekt og det blev her til otte krager - jeg burde nok have haft en ti stykker.

På et tidspunkt kom en krage svævende små 15 meter fra mig - op med haglbøssen og klik. Kragen hørte klikket og fortrak hurtigt.


Commentaires


bottom of page