top of page

Reguleringens første


Så kom jeg igang med regulering af kragefuglene. Egentlig ville jeg slet ikke ud med haglbøssen i dag da jeg hellere ville lave lidt arbejde med kikkerten for at se hvordan trækket var. Der var ikke specielt mange krager på de fire områder jeg var men nogle kunne dog ses komme både trækkende og siddende.

På vejen hjem kørte jeg lige forbi jobbet og kiggede om der skulle være lidt skader og krager. Et par enkelte skader kunne både ses og høres så det kunne lige forsøges en times tid. Jeg fik sat uglen op i et træ ved hjælp af en bambuspind som vi har en del af. Et par krager og en enkelt skade blev også sat op. Skjulet kunne udgøre rummet mellem en ladevæg og en container.

Jeg kaldte med kaldet og en krage kunne både ses og høres komme flyvende lavt mod mig. Jeg trykkede mig i skjulet og da kragen var lige over uglen, blev den ramt af sværmen og faldt dødskudt til jorden. En rigtig god start.

Jeg kaldte flere gange med kaldet og igen kunne nogle krager høres i det fjerne. Jeg fulgte en krage med øjnene og troede den var alene, da kragskrål lige over mig fortalte, at der var mindst en krage mere. Jeg holdt til den første krage der var fri og skød. Kragen flaksede ned i det træ, hvor en lokkeskade var placeret, og kragens hoved blev kilet ind i en grentvege. Dette så meget dramatisk ud og kunne måske lokke endnu en krage til.

Jeg gik ud af skjulet og kaldte bag mig, så lyden ikke blve lukket inde mellem væg og container.....det må have virket, for jeg kunne pludselig høre endnu en krage. Jeg gik ind i skjulet igen og kaldte forsigtigt. Lige med et hang kragen over uglen og med lidt held fik jeg den i et spids/sideskud.

Dejlig time i skjuelt og pudsigt at kragerne ville slå på ugelen, når jeg nu fra flere sider har hørt og læst, at det skal være minumum 8° Celcius for at en ugle virker....dette passer ikke og har aldrig været min erfaring!!!


Comments


bottom of page