top of page

Så er vi begyndt...


Denne første dag stod primært i regulering af ringduer så kragerne var sekundært vildt.

Da jeg havde været senneliggende i dagene op til den 1. september havde jeg egentlig besluttet, at jeg ikke skulle ud og hellere måtte blive hjemme. I løbet af natten vågnede jeg flere gange og blev mere og mere opstemt. Det betød, at jeg omkring 07:30 ankom til reviret. Min kammerat var allerede ankommet og havde fået nedlagt en enkelt krage. Der var heller ikke rigtig gang i duerne, så jeg havde nok ikke mistet meget action.

Jeg holdt små 10 minutter i bilen og kunne se hvordan duerne kom langs et majsbælte for at slå ned på en nysået mark. Da jeg her ville komme til at sidde med solen lige i ansigtet, valgte jeg at sætte mig midt i majsen.

Duerne begyndte at trække godt men ville ikke rigtigt slå sig ned i nærheden af, hvor jeg sad, Jeg tænkte om det måske var grundet mine kragelokkere, der var placeret på marken foran.

Det blev dog til en god håndfuld duer inden en enlig krage kom daskende i vinden. Den slog et par gange omkring lokkerne inden den var på fint skudhold. En fin stor ungkrage. Noget tid senere kom endnu et par krager mod lokkerne. Jeg kunne kun ane den ene af kragerne gennem maskerne på sløringsnettet og fik listet bøssen over kanten. Netop da opdagende jeg den anden krage, som hang små 10 meter lige over skjulet. Dejligt nemt skud og krage nummer to var leveret.

Da jeg havde sat kragen op som lokker og på vej ind i skjulet, opdagede jeg en hussakde der kom lavt over marken mod mig. Den var ganske nær, da den opdagede mig - men det var for sent. Den blev også sat op som lokker. Duerne trak fint og var også begyndt at slå godt på marken.

Netop som jeg hade skudt en due kunne jeg høre en krage. Det var en ung krage, der helt uforstyrret hang over lokkekragere og skrålede løs. Den pakkede fint.

Senere på dagen fik jeg øje på en husskade i et træ små 100 meter væk. Med lokkekaldet fik jeg gjort den så nysgerrig, at den kom ned mod mig. I første omgang satte den sig et træ bagved mig og levnede ingen skudchancer. Jeg lokkede lidt mere og fik den ud over lokkere. Skade nummer to var leveret. Min kammerat havde fået et par krager mere, så dagen gav seks krager og to husskader samlet.


Comments


bottom of page