top of page

Ny jæger med


Jeg har gennem tiden lagt annoncer op om nye eller unge jægere vil med på jagt eller regulering. Mange henvendelser har jeg fået og ofte er det endt med hyggelige stunder i skjulet. Lørdag den 8. september var ingen undtagelse.

Rasmus havde kontaktet mig for at høre om mulighederne og på denne dag mødtes vi hjemme ved mig og fik pakket bilen. Skjulet blev sat op hvor jeg nu regnede med, at fuglene kunne slå på lokkerne og vi ville sidde lidt i læ i den hårde vestenvind. De første krager viste sig snart og i løbet af kort tid havde vi nedlagt tre stykker. Heriblandt Rasmus´s første krage.

Rasmus beretter:

Mange tak for en utrolig hyggelig og lærerig lørdag den 8. september. For mit vedkommende lidt af en jagtdebut, synes jeg. Første krage og første and.

Vi mødtes til fælleskørsel fra Virum og var fremme ved reviret i Nordsjælland en ½ time før solopgang. HJK fik hjemmevandt iscenesat både lokkere og skjul i opstilling og der gik ikke lang tid før de første krager viste sig. Blæsten tiltog i løbet af formiddagen og fra overskyet tidligt på dagen forsvandt skyerne op ad formiddagen. På trods af det viste der sig en del krager og sågar et andetræk. Således lykkedes det mig på min første kragejagt at nedlægge krager (heldigvis) og en and fra trækket.

Det var en fantastisk dag. Tak for oplevelsen og for alle de nyttige tips og tricks. Mange af dem er allerede adopteret direkte skal stå sin første prøve på et revir på Lolland, som jeg har fået adgang til. Du er velkommen til at tage med en dag. Det er ikke kun krager, vi kan gå efter.

Mange hilsner Rasmus

Rasmus sidder spændt og venter

Placeringen af skjulet var ikke optimalt og vi rykkede skjulet en små 20 meter så vi nu sad i læ. Desværre kom vi så til at sidde lidt for soleksponeret efter min mening.

Skjulet ved gravhøjen efter vi havde flyttet plads

Lokkerne placeret foran skjulet

Dagens udbytte


Comments


bottom of page