top of page

Bukkelam og krage


Idag forsøgte jeg fra morgenstunden på kragerne. Desværre viste der sig ikke en eneste krage fra solopgang. Da det var næsten vindstille tænkte jeg, at jeg istedet ville kigge efter et stykke råvildt eller endnu bedre en ræv. Jeg gik ned til bilen og skiftede våben og satte mig ud i en stige ved en lille skov. Netop som jeg fik sat mig til rette, fik jeg øje på bonden, der skulle ud over markerne og gå en tur. Ikke helt optimalt.

Bonden gik rundt små 200 meter fra mig og kiggede på afgrøderne og trampede på nogle sten. Efterhånden fik han trampet sig op til min stige hvor jeg sad - han så mig aldrig og gik så tilbage mod gården i et andet sprøjtespor eller som det hedder lidt mere nutidigt 'plejespor'.

Jeg havde egentlig opgivet og ville lige forsøge med rævekaldet og se om en ræv skulle komme forbi. Rævekaldet har jeg brugt i Sverige og der er mærkeligt nok flere gange kommet råvildt på kaldet. Dette skete også til morgen.

En bevægelse i skovkanten viste sig at være et lille bukkelam. Det sikrede mod mig (lyden) og satte i små spring lige mod mig. Da den var små 70 meter fra mig, bøvede jeg et par gange og dyret stoppede op. Skuddet sad desværre lidt spidst efeter min mening men resultatet var som ønsket og dyret var forendt i skuddet.

Jeg kørte herefter til en anden ejendom og forsøgte med lokkekaldene i en lille lund. Meget hurtigt kom en husskade som jeg skød til. Den faldt ned lige foran mig og desværre holdt jeg ikke fous på den, da en krage var på vej ind. Kragen fik jeg aldrig og skaden var forsvundet, da jeg kiggede ned. Trods ihærdig eftersøgning forblev den væk.

Efter noget tid fik jeg lokket en krage ind som jeg skød fiorbi til. Kort efter endnu en som kun stille og roligt over fyrtræerne. Dagens eneste og sidste krage.

コメント


bottom of page