top of page

Englandstur


Jeg er netop hjemkommet fra en fin tur i England.

Turen var et besøg hos forskellige jagtkontakter jeg har og første stop skulle være efter en muntjakbuk ved Bath i det sydlige England. Denne lille hjortart havede jeg endnu ikke nedlagt. Jeg havde faktisk slet ikke set en muntjak før denne tur på trods af, at jeg flere gange har været på bukkejagt i områder hvor der skulle være en særdeles fin bestand.

Vel ankommet hos min kammerat gik turen ud til reviret. Regnen væltede ned og det der ikke var vådt blev det. Desværre havde vi ikke fået noget papir med til at tørre kikkerten med så det var lige med nød og næppe, at jeg kunne se trådkorset og var der var foran riflen, når jeg kiggede igennem sigtet. Vi afsøgte forskellige tætte områder langs en flod da jeg fik øje på en bevægelse. Det var en lille muntjakbuk som gik og essede. Riflen i skydestokken men jeg kunne absolut ikke se den lille hjort gennem det drivvåde sigte. Min kammerat blev ved med at sige, jeg skulle skyde ellers ville han skyde den. Det kunne han bare gøre så jeg gav ham riflen.....muntjakbukken blve ikke skudt. Efter noget mere stalk fik jeg øje på endnu en buk i noget krat. Jeg sagde der, der var en buk inde i krattet som lå en 140 meter fra os. Der var åben mark rundt om krattet som målte ca. 5*5 meter så den lille buk skulle komme ud på et tidspunkt. Efter lang ventetid og forståelig skepsis hos min kammerat for, om der overhovedet var en buk i krattet, kom den lille buk trippende ud. Den blev nedlagt med en god kugle. Jeg må sige, at jeg blev meget overrasket over, at den faktisk var så lille, som den var. Bukke blev vurdete til 2-3 år gammel. Nu skulle vi finde en stor gammel muntjakbuk i en anden del af reviret. Desværre stødte vi den og da jeg allerede havde fået hvad jeg kom efter, besluttede vi at kalde det en dag.

Om eftermiddagen forsøgte jeg at kalde lidt med MID og FT-kaldet. Det kastede en hussakde af sig. Der kom også et kragepar lokket til. Den lånte halvautomat svigtede og jeg fik ikke skud til dem...de var endnda kun 10-15 meter over mig. ØV.

Næste stop blev lidt nordligere da jeg tog mod Coventry. Her skulle vi primært jage kragefugle og duer. Desværre var en tåge uden lige og man kunne knap se lokkefuglene. Da jeg skulle være her et par dage, skulle det jo nok gå.

Jeg mødtes med min kammerat langt ude på landet i en lille flække. Vi kørte ud til farmen som skulle være plaget af kragefugle. Vi kunne ikke se nogle fugle i tågen men kun høre dem. Vi fik sat skjul og lokkefugle ud og så kunne vi bare vente. Fuglene var ikke særligt samarbejdsvillige denne dag. Vi kunne fugle omkring os og kun sjældent lod de sig lokke af kald og lokkefugle. Jeg fik dog nedlagt fire sortkrager her og lidt råger, alliker og duer.

Næste morgen vågende jeg ved fire-tiden og kunne kun konstatere, at det igen regnede. Nå, så er disen og tågen da væk. Vi kørte afsted for at se på områderene og hvor der skulle være godt med kragefugle. Desværre kunne vi ikke finde et eneste sted med krager eller duer og det på trods af, at vi ringede til over 10 farme. Ingen havde noget større anatl fugle på markerne. Vi besluttede derfor at sætte skjulet op og se hvad der skete. Der skete absolut ikke meget her og det blev til tre alliker og to duer.

Vi mødtes derefter med et par andre for at skyde lidt fugle når de skulle ind og sove. Her i England er der grå egern som er en invasiv art. Vi så et par af disse inde i trækronere og jeg fik nedlagt en af disse mens min kammerat fik den anden. Der kom pænt med duer her og jeg fik fire. Mens vi stod der under træerne kom en kanin hoppende- den blev også nedlagt.

Om natten skulle vi ud på lamping. Jagten foregår som regel fra bil med en projektør. Når vildtet er lokaliseret bliver det nedlagt i lyset. Som dansk jæger virkr det lidt krybskytteagtigt at stå der med spot og lyddæmpet riffel. Der skulle dog ikke mange sekunder til så havde spændingen taget over. Jagten var primært efter ræv og et par kaniner. Vi mødtes med en anden jæger og ikke mindst hans køretøj. En pick-up ladvogn hvor man kunne stå på ladet og være klar. Første stop var en mark ved Birmingham Airport. Vi kørte ind på marken mens projektørens lyskegle fejede over marken i søgen efter reflekterende øjne. Vi stoppede bilen og jeg forsøgte lidt med MID-kaldet. Få sekunder efter fangede lyskeglen et par reflekterende øjne. Lyset blev slukket og jeg gjorde klar med riflen - der nærmest ligende eller faktisk var et militær våben.

Når lyset blev tændt igen skulle jeg være klar. Ready - lyset blev tændt og kuglen sendt afsted mod rævens reflekterende øjne. I lyskeglen kan man faktisk se projektilets bane og uden besær se træffet i kroppen. Det var en stor gammel hanræv som kunne lægges på ladet.

Vi fik desuden en god håndfuld kaniner og så ni ræve hvoraf vi fik skud til de fem.


Comments


bottom of page