top of page

Dårligt træk


Denne søndag morgen havde min kammerat og jeg faktisk glædet os til. Under jagttur igår, var der observeret en del krager ved nogle marker hvor netop en stor majsmark var høstet. Vi mødtes her hos mig allerede 05:45 og drog forventningsfulde afsted.

Vi ankom på reviret i god tid og kunne konstatere, at der var fin vind. Under opsætning af skjul og lokkere kom de første krager da også - det skulle nok give noget af sig.

Desværre så vi kun under 10 krager og fik leveret to. Lidt duer blev det også til. Lettere opgivne kørte vi rundt til en del andre revirer, for at om der skulle være fugle her.

Vi fandt et fint revir, hvor der ved et læhegn var en livlig aktivitet. Efter en lettere rådslagning om det forsvarlige i at køre eller gå, besluttede vi at gå ud til læhegnet. En kørsel skulle nok ende med, at vi sad fast.

Vi fik sat skjulet og lokkerene op og inden længe, havde vi fået både krager og lidt duer.

Det blæste nok for meget og viden var ikke rigtig i vores hjørne, da fuglene helst trak på bagsiden af læhegnet, vi sad ved. De fugle der kom over læhegnet havde sindssyg meget fart på. Vi havde nogle gode situationer med både duer og krager. Da dagen var slut, kunne vi lægge ti duer og seks krager på paraden.

Dagens parade med ti duer og seks krager

Desværre var dagens 'morsomheder' ikke overstået endnu. Lidt for kækt havde jeg vurderet dieselstanden i bilen forkert, hvilket medførte, at vi kørte tom for diesel. Et par opringer til nogle jordejere af mine revirer, var der en, der var så flink at komme med 10 liter diesel. Held i uheld kunne han fortælle, at der på netop hans marker var en meget stor koncentration af krager - her skal jeg ud snarest muligt!


Comments


bottom of page