top of page

Fantastisk dag


Denne fantastiske dag tager sit udgangspunkt i gårdagens manglende udbytte.

Da jeg netop ingen krager kunne finde, kørte jeg forbi dette revir. De viste sig, at det var fyldt med krager i hundredevis. Hvorfor de lige var samlet her, ved jeg ikke. Da jeg tidligere af stedets driftsleder, har fået tilbud om at sidde ved en lille klat grantræer, spurgte jeg om dette stadig var aktuelt. Det var det. Jeg fik derfor kigget stedet ud og fandt en død gran, der på dagen kunne udgøre min uglestage.

Stedet jeg havde valgt, var jeg godt klar over ikke var helt optimalt. Dette skyldes, at stagen ikke var høj nok og placeringen af mit skjul ville gøre, at der ikke kunne skydes på krager, der kom fra højre side.

Vel ankommet til reviret ca. ½ time før solopgang, fik jeg sat skjul og ugle op.

Netop som solens farve viste sig i horisonten kom fem krager ud af intet og højlydt skældte ud på uglen. Jeg fik kun en og bommede på en anden. Allerede mens jeg skød, kom flere krager till.

På en helt fantastisk første time fik jeg nedlagt 17 krager.

Kragerne kom desværre i mindre grupper på fire -fem stykker og belært af erfaring, skyder jeg når den første er en god chance. Flere gange har jeg ventet for at lave en doublé og så er det hele løbet ud i sandet.

De sidste krager kom som jeg ønskede det - nemlig enkeltvis eller to sammen.

Det er meget lang tid siden, at jeg har haft en sådan dag, hvor alt bare flasker sig. Med lidt bedre skydning kunne jeg nok have leveret små 50 krager.

Skjulet og uglen på stagen

En vagtsom hund som havde en ravl dag

Udsigten fra skjulet

Kragerne fylder godt op - 10 i hvert bundt.

Dagens parade med 40 krager og 1 husskade


Comentários


bottom of page