top of page

Tre forskellige revirer


Dagen i dag vil ikke gå over i historiebøgerne som specielt prangende. Det var dog nok en af de første gange, at jeg besøgte tre forskellige revirer en morgen/formiddag.

Det første sted kaster normalt en del krager af sig. Da jeg var på reviret i går for at se hvordan det så ud med krager, var der en god mængde samt lidt husskader. Jeg ankom i god tid og fik sat mit skjul og ugle op. Da der underligt nok ikke var set eller hørt krager inden solopgang, begyndte mine bange anelser at tage fat. Det var fuldt begrundet, for der var faktisk ikke en eneste krage.

Jeg valgte derfor at pakke sammen og så skete det, der næsten altid gør, en krage kom flyvende. Jeg havde taget mine sløringsnet ned og måtte bare sidde helt stille på stolen.

Det virkede og kragen så mig aldrig og blev ramt af haglsværmen.

Næste revir er ikke kendetegnet ved mange krager og jeg ville derfor bare se, om det kunne blive til en enkelt eller to af revirkragerne. Jeg havde min ugle oppe og fik besøg af en rød glente i lang tid. Dette syn må have skabt interesse hos en krage, for den kom lige mod mig fra stor afstand. Dejligt spidsskud og dagens krage nummer to var i hus.

Der skete ikke mere her, så jeg besluttede at besøge et tredje revir.

Her sad der lidt krager på markerne, da jeg kom. Jeg ville anvende lokkefugle på dette revir og fik disse placeret. Der gik ikke lang tid før en krage hang over lokkerne. Jeg fik hurtigt tændt mit kamera og skudt kragen. Kort efter kom et par krager til og jeg fik den ene af disse.

Der skete ikke det store, men endnu en krage var interesseret i de udstoppede artsfæller og hang længe over lokkerne inden den blev nedlagt. Den sidste krage var en stor revirkrage, som stille kom glidende og landede ved en af lokkefuglene. Jeg fik rejst mig stille op og nedlagede den, da den forsøgte at undslippe sit livs fejltagelse.

Dagen gav seks krager som var et fint udbytte for dagen.

Comments


bottom of page