top of page

Nyt revir


I dag besøgte jeg et nyt revir. Reviret er primært ager, men det var sådan set uden betydning, da min opgave var at reducere bestanden af krager ved ensilagen der er opstakket ved gården. Her var der de seneste uger kommet mange krager til.

Jeg kørte i god tid hjemmefra, så jeg havde tid til at finde et godt sted til skjulet. Der hvor jeg oprindeligt ville sidde, kunne jeg opgive alt om. Der var simpelthen for sumpet så alternativet blev i et læhegn helt ud til en lille vej. Dette skulle senere vise sig, at give en billist en overraskelse.

Mit skjul blev bygget, så jeg havde solen lige i ansigtet fra morgenstunden. Dette undgår jeg helst, men jeg kunne se, at solen måtte blive dækket omkring 07:00 og så var det til at holde ud. Jeg placerede mine lokkekrager på majsen og fik den ide, at en lokkekrager oppe i et træ måtte gøre underværker.

Det gik rigtigt godt med kaldet og kragen i træet. Flere af de krager jeg nedlagede kom lige til lokkekragen. Det blev også til lidt forbiere - uforklarlige!!!

En husskade blev også lokket til og gav en spædende situation og den blev nedlagt på få meteres afstand.

På et tidspunkt kom en krage spidst på. Jeg fulgte fuglen og den blev ramt godt. Den fortsatte sit fald ud på den lille vej, netop som en bil kom forbi. Nu skete der ikke noget, så jeg kunne grine lidt af situationen.

Film fra dagen: Kragejagt

En dejlig dag i solen gav ni krager og en husskade.

Comments


bottom of page