top of page

Kragefugl 500 i år


Jeg kom noget sent ud i dag og meget senere end jeg normalt vil ud. Vel ankommet til reviret, fik jeg sat sløringsnet om mit stationære skjul og placeret ugle og en udstoppet husskade.

Der gik ikke lang tid, før en krage kom lydløst ind over uglen. Da den tog et sving og kom i et godt sideskud, skød jeg og kragen pakkede og styrtede gennem grene, før den ramte jorden med en hul lyd. Dejlig begyndelse på en flot solskinsdag.

Kort efter kom to krager højlydt ind mod uglen. Jeg skød to skud og en krage faldt til jorden. Hunden fik den hurtigt hentet og den kunne komme i galgen med den første.

På et tidspunkt sidder jeg og lokker, da endnu en krage helt lydløst kommer ind over uglen. Jeg trækker godt igennem og lader skuddet gå. Kragen træffes og styrter død til jorden. Jeg ventede lidt med at få kragen apporteret, da den nu alligevel var død. Det viste sig så, at kragen ikke var dødskudt og kun godt hundearbejde gjorde, at denne krage blev leveret. Hunden gik på fod af kragen små 400 meter, før den blev affanget. Godt jeg stolede på hunden!

Dagens sidste krage, og kragefugl nummer 500 i dette jagtår, var en højt skrålende krage, der meldte sin ankomst i god tid. Den pakkede i skuddet og blev apporteret i flot stil.

Dette var en fin afslutning på dette jagtår og jeg glæder mig allerede til det nye der har sin begyndelse i morgen.

Film fra dagen: Kragejagt

Comments


bottom of page