top of page

Krager og sol


Jeg havde ikke meget tid denne lørdag morgen , da vi skal holde fødselsdag. Jeg havde også fællesjagt på programmet, som jeg måtte melde afbud til. Jeg havde ellers glædet mig til årets første jagt her.

Lidt jagt skulle det dog blive til, så jeg valgte at køre ud og se om der skulle være lidt morgenkrager.

Skjulet og lokkefuglene blev placeret i god tid og så var det bare at vente. Den første krage kom fint og stille over lokkerne og faldt mellem de udstoppede krager.

Den næste krage kom højt og på stive vinger ind over den udstoppede krage, jeg havde placeret på en stage. En dejligt spidsskud og morgenens krage nummer to kunne apporteres.

På et tidspunkt fik jeg øje på en krage som satte sig i en gran små 100 meter væk. Samtidigt fornemmende jeg også en krage komme lavt ind over lokkerne. Jeg skød til kragen over lokkerne og den faldt til jorden. Den anden krage var lettet fra træet og fløj lidt væk. Jeg kaldte et par gange og kragen vendte om. Den faldt få meter fra den første. Da jeg hentede den, kunne jeg nu se, at den både var lille og meget ung(naiv).

Den femte krage kom langt ude fra. Jeg trykkede mig i skjulet og da den var på skudhold kom den ned. Den sidste krage var en lille ungkrage og meget lys. Den kom helt ind til lokkerne og jeg måtte vente lidt med at afgive skud, til den var kommet lidt væk for ikke at ødelægge den helt.

Afslutningsvist kom en skade og satte sig i træet over mig.

En fin morgen med to duer, en skade og seks krager.

Commentaires


bottom of page