top of page

Blæsende formiddag


Så blev det lidt tid til kragejagt på denne blæsende formiddag.


Jeg kom ud til reviret omkring 09:00 og fik lige sat mine lokkere og skjul op, da himlen åbende sig med regn. Jeg sad der i skjulet med hunden og trykkede mig i håb om bedre vejr. Skyerne var dog grå og mørke, så langt øjet rakte. Jeg tog derfor mine udstoppede krager og gik tilbage til bilen.

Jeg havde ladet skjulet stå, så det var klar når opklaringen kom. Jeg kørte til en nærliggende tankstation og fik diesel på bilen. Jeg ville lige køre en tur forbi et andet revir. Det så nu ud som om det begyndte at blive blåt i horisonten, så jeg valgte, at køre tilbage til skjulet.

Jeg fik placeret mine lokkere igen og opdagende så, at jeg havde glemt mine kald i bilen. Det var nu ikke en lang gåtur, men på vejen tilbage kunne jeg se to krager sidde lige ved skjulet. ØV- jeg skulle bare have husket kaldene, så havde dagens første chance sikkert været i hus.

Jeg satte mig i skjulet og lokkede. Der gik ikke lang tid, før en krage kom glidende. Det var dagens første krage som hurtigt blev hentet.

På et tidspunkt hørte jeg endnu en krage et stykke væk. Jeg kaldte nogle gange og hørte kragen igen. Den kom højt oppe og med godt sving i bøssen, kom den dødskudt til jorden. Det ærgelige ved det skud var, at jeg var helt alene. Det var et af mine bedste skud. En høj fugl, der bare pakkede i skuddet og i en evighed var i luften, før den ramte jorden.

Det blev til fem fine ungkrager inden regnen igen tog over.


Comments


bottom of page