top of page

Ræv nr. 37 og 38


Så blev dette jagtårs ræv nummer 38 og 39 en realitet på denne næstsidste aften, inden det hele slutter imorgen. Video fra først ræv: http://youtu.be/tNdkugb7ff8 Jeg valgte først at sætte mig på en bakkeknold i en frøgræsmark. Da jeg ankom, gik en 8-9 stykker råvildt på marken. Et par særdeles gode bukke imellem som allerede har sat op som seksendere - de bliver spændende at følge. Jeg havde på fornemmelsen, hvor en ræv ville komme frem og lod riflen pege i den retning. Efter en ventetid på en små 20 minutter med lidt lok fra både kald og musepib med læberne så jeg en solsort flyve op. Jeg synes også, at der var en bevægelse bag men kunne ikke se noget. Jeg kiggende langs skoven og fik øje på noget lyst under buskene i hegnet. Riflen op og i kikkeretn kunne jeg se en fin rød ræv sidde og kigge mod mig. Kuglen ramte spidst og ræven lå, hvor den lige havde sidet. Så var jeg igang igen.


Jeg gik ned mod min bil og satte mig ved nogle halmballer. Jeg lokkede ikke mere end 30 sekunder, før en ræv kom løbende små 150 meter ude. Den var nok lokket til af kaldet men kiggede kun mod min position, mens den luntede rundt i hestefoldene. Jeg skyndte mig at løbe parallelt med ræven og flere gange, var jeg lige ved at have den i sigtet. På grund af det kuperede terræn, gik det bare ikke. Jeg satte tempå på og fik løbet op til gården. Her var en knold og oppe på den, kunne jeg se ræven sidde ude i folden i mørket. Den havde nok lugtet, at der var noget galt, for den begyndte at lunte længere væk. Jeg råbte og ræven stoppede.

Aftens ræv nummer to var i hus!


Comentários


bottom of page