top of page

Nyjægers første buk


Jeg var denne morgen ude med en ny riffeljæger.

Vi var så heldige, at få nedlagt en lille gaffelbuk. Bukken blev nedlagt efter en pürch på små 400 meter. Bukken blev ramt perfekt og løb små 40 meter. Han blev fundet flydende rundt i en lille sø.

Da bukken skulle hovedmonteres blev den skindet med det samme og alt lagt på frys, så det bedste resultat opnås.

Film fra dagens jagt: http://youtu.be/HWmvzfzzaDE

Patrick beretter:

Bukkejagten 2014

Jeg fik bestået riffelprøven på den sidst mulige dag i November 2013, og brændte nu for at komme på rigtig jagt. Men hvordan kommer man i gang som ny jæger? For at få en dybere indsigt i det at gå på jagt, besluttede jeg mig for et kursus i Sverige, men der starter sæsonen senere.

Helt tilfældigt fandt jeg ind på jagtformidling.dk, hvor en annonce med overskriften ”Bukkejagt for ny riffeljæger (Nordsjælland)” sprang i øjnene. Perfekt! En jagt med ledsager der yder hjælp og guider en gennem den første jagt.

Kontakten blev hurtigt skabt, og vi aftalte at mødes i Nordsjælland den 16. Maj. Men der var kun nogle få dage igen, og nu skulle riflen tjekkes, ammunition købes og riflen skydes ind. Ikke nemt når bukkefeberen raser og alle skal nå det samme.

Så indfandt dagen sig. Sikken en morgen. Fuldmåne med tågebanker der skabte en utrolig stemning. Jeg fandt frem til Hans-Jørgen ved mødestedet, og vi begav os ud til hans sted, ådalen, hvor vi var sikre på at møde en masse bukke.

Nu er det ikke ”the kill”, der driver mig, men det er helheds oplevelsen af naturen – lydene, duftene, lyset og dyrenes bevægelser igennem landskabet. Det var en meget speciel morgen på mange måder, en morgen jeg aldrig vil glemme.

Vi så en 5-6 råer, men desværre ingen bukke. Fuldmånen, tågen og den fugtige morgen havde nok haft en indvirkning på dyrene. Men jeg fik snakket med Hans-Jørgen, og det var en god introduktion til det at gå på jagt.

Nu skulle en aftenjagt prøves. Hans-Jørgen havde observeret flere bukke dagen før. Naturen var helt anderledes. Sol, varme og masser af myg. En helt anden oplevelse. Det var en meget stille aften, men lige inden solnedgang fik vi øje på en buk, som jagede en anden lille buk. En stor smuk seksender.

Den blev hos naboen, så desværre heller ingen buk denne gang. Vi blev enige om, at den store buk, som opførte sig noget aggressivt, var årsagen til, at vi ikke havde observeret flere dyr.

Søndag den 25. Maj, tredje gang er lykkens gang. 04:30 om morgenen, og vi er på vej op til vores udsigtspunkt. Vi ser et par bukke på marken, men et par råer skaber sig, så vi sætter os for at der skal falde ro på omgivelserne. Endnu en gang en smuk morgen. Denne gang uden måne, men en tør og efterhånden som tiden går en solrig morgen.

Igen ser vi en buk på marken, så vi beslutter os for at pürsche. Spændende tænker jeg. Vi lister os frem og det bliver en længere tur langs med skovkanten. Bukken ser vi ikke, men Hans-Jørgen regner med, at vi finder ham ved en remise ude på marken. Vi pürscher videre og når en bakketop, hvor Hans-Jørgen stopper op.

Der er bukken.

Nu sker det. Op med riflen og efter lidt besvær med at finde bukken i kikkerten har jeg den i sigtet. 30 sekunder og så falder skuddet. Et perfekt sideskud i lungerne. Bukken forsvinder ind i krat, og vi finder den forendt i en lille mose. Sikken en oplevelse.

Jeg vil gerne have min første buk hovedmonteret, og da denne buk er et smukt eksemplar, hjælper Hans-Jørgen med at brække bukken.

Jeg kan varmt anbefale Hans-Jørgen. Det blev til en jagt over tre dage. Vi fik snakket om jagt og livet, oplevet naturen og spændingen ved jagt.

Hans-Jørgen har en stor viden og er erfaren, og det er både en nydelse og beroligende, at have ham med på ens første jagt. Der bliver lagt vægt på sikkerhed og grundig instruktion.

Jeg er glad for, at jeg kunne opleve min første jagt sammen med Hans-Jørgen, og det bliver en oplevelse jeg sendt vil glemme.

Knæk og bræk,

Patrick

Comments


bottom of page