top of page

To ræve til


Skød til en buk igår aftes, som forsvandt i skuddet.

Da der kun kunne erkendes lidt schweis og waid, besluttede vi at vente med eftersøgningen til i morges. Denne beslutning var ikke den bedste, da det viste sig, at bukken lå forendt kun små 15 meter fra, hvor den havde stået. Desværre var vi ikke de første til at finde bukken, da rævene havde ædt begge køller, maven, den ene bov og havde bidt hovedet af og fjernet det. Rigtigt ærgerligt set i bakspejlet. Men nok den bedste beslutning, da bukken skulle have tid til at sætte sig i sårleje, hvis ikke kuglen havde været god nok.

Jeg kørte efter denne dårlige oplevelse op til et andet revir, hvor jeg har en ældre buk gående, som jeg gerne vil have afskudt.

Der gik en rå i kornet, som jeg lige kunne ane ørene af. På et tidspunkt kommer en rævehvalp ud af skoven og går imod mig. Jeg får sat Viper Flex

skydestokken op og venter. Ræven er i mellemtiden gået ind i kornet, så det er bare at vente og se om den kommer ud på vildtageren igen.

Der går ikke lang tid, før jeg ser ræven komme lige imod mig. På små 60 meter rammer kuglen ræven i brystet. I det samme ser jeg endnu en hvalp komme ud af skoven langt ude. Jeg holder ca. 10 cm. over ryglinjen og lader skuddet gå. Rævehvalp nummer to ligger nu også på ageren. Alt dette uden at have haft riflen af skulderen.

Det ligner næsten en tilsvarende situation jeg havde i efteråret på samme revir, hvor jeg på kort tid fik nedlagt et lam og to ræve.


Ræv nummer 6 og 7 dette jagtår. To store hanhvalpe.

Comments


bottom of page