top of page

Dejlig seksender


Så blev det til en pæn seksender. En buk der er stor af krop men som jeg umiddelbart vurderer til at være en yngre buk.

Da jeg ankom til den valgte lokalitet, var der ikke skyggen af råvildt, hvilket var lidt usædvanligt. Tror ikke, at jeg har oplevet det før i denne sæson.

Der gik dog kun små 15 minutter, før en lille knopbuk kom frem. Den sloges bravt med kviste og tidsler.

En anden lille buk kom frem foran mig og da den ikke var stor af krop, besluttede jeg at skyde den, hvis chancen bød sig til. Bukken gik fredeligt og essede på engen små 180 meter ude. Jeg havde besluttet, at den skulle noget tættere på, hvis jeg skulle skyde.

Bukken valgte dog at gå væk fra mig og mod den anden buk. De forsvandt begge ind i skoven.

En times tid senere kommer den ene af bukkene tilbage. Det var den jeg havde besluttet at nedlægge. Den kom ind på små 100 meter og riflen hvilede i skydestokken. Bukken skulle lige dreje lidt, så kunne jeg skyde. Bukken forsvandt hurtigt ind i hegnet. Jeg var ret sikker på, at den på ingen måde, ville komme uset væk og jeg brugte kikkerten flittigt.

Jeg opgav dog og tænkte, at bukken havde sat sig. Den havde den måske også men på et tidspunkt, ser jeg denne lille buk jage med en rå over engen. Bukken stod nu med siden til, men afstanden var stadig lidt for lang, tænkte jeg.

Jeg lod lige blikket falde udover engen og opdagede her, at der gik en pæn seksender, som jeg har set en del gange nu. Jeg fik sat skydestokken op og denne bevægelse så bukken åbenbart, for den begyndte øjeblikkeligt, at løbe lige imod mig. På små 100 meter stoppede den med siden til og med riflen solidt placeret i Viper Flex, fik den en god hjertekugle og lå forendt efter en kort flugt.


Comments


bottom of page