top of page

Tre ræve på en aften


Ja, så fik jeg reguleret en lille håndfuld ræve til aften.

På denne eng er der i årene faldet mange ræve. I aften var ingen undtagelse.


Jeg ankom til reviret ca. 20:30 og fik sat min riffel op i @ViperFlex skydestokken. Så kunne riflen hvile selv og kom der en afskudsbar buk eller endnu bedre en rævehvalp ud kunne jeg nemt få anlæg og afgive et sikkert skud.

Kort efter ankomst kom en rå frem. Den gik i kanten af mosen og kiggede ofte ind i mosen. Jeg regnede med, at der nok gik et dyr derinde eller måske en ræv. Der gik heller ikke lang tid før en stor voksen ræv kom frem på engen fra mosen.

Råen var noget usikker på ræven og begyndte at smæle. Dette trak endnu en rå frem på engen. Ræven var nu ligeglad og gik og musede. Kort efter kom en hvalp frem og tiggede mad ved den voksne ræv. Det fik den nu ikke noget ud af og måtte selv skaffe føde.

Hvalpen kom nu op mod mig og jeg fik målt en afstand på små 140 meter. Da den stod stille med siden til var kuglen i luften og gjorde det den var fremstillet til. Utroligt nok blev den voksne ræv og de to råer stående fuldstændig upåvirket.

Den voksne ræv trak væk mens råerne stadig essede på engen. På et tidspunkt kom endnu et dyr frem. Dette var en ung flot seksender med fine anlæg. Jeg betragtede den et godt stykke tid og håber, at jeg ser den igen de næste år.

Da jeg overvejede at køre hjem opdagede jeg n rævehvalp gå små 160 meter væk. Den var fuldstændig umulig at få hold på da den var på jagt. Jeg tror det må have været insekter for den for rundt og snappede. Flere gange sprang den op i luften og snappede som en bækørrede. Det var blot et spørgsmål om tid før chancen bød sig.

Endnu en hvalp kom til og de gennemførte nu begge en meget spektakulær scene med deres spring og hop.

Den ene hvalp skulle lige tygge af munden da kuglen ramte. Den anden rævehvalp løb væk og jeg vidste nu,at med lidt tålmodighed, ville den være tilbage.

Jeg fik også lige sendt en besked til en kammerat og aftenens hændelser da jeg kort efter kunne sende endnu en besked med, at ræv nummer tre var faldet.


Alt i alt en fantastisk aften med tre nedlagte ræve, der blev nummer 10,11 og 12 i år.

Comentarios


bottom of page