top of page

Fransk bukkejagt 2

Opdateret: 3. dec. 2020


Så blev turens anden seksender nedlagt.

Det var en dejlig morgen med svag vind og temperatur på ca. 22 grader, da jeg stod op lidt over 05:00.

Jeg kørte ud til en mark, hvor jeg har set en god buk et par gange. Bukken var på marken men ca. 500 meter væk. Jeg vurderede forsøget som håbløst og valgte, at søge videre på arealet.

På et tidspunkt sad jeg og spejdede langt ud på marken uden at opdage, at en rå med to lam stod ganske nær ved mig. Nogen gange kan man ikke se skoven for træer.

Jeg største på et på et par pæne yngre bukke som ikke var afskudsbare på min videre tur.

På et tidspunkt kom jeg gennem en skov og ud på en åben græsmark. Her kunne jeg se en buk, der var stor af krop, jagte en mindre rå.

Jeg fik pürchet mig frem til dyrene, hvis man kan kalde det sådan, for det var faktisk bare en tur langs skovkanten.

Riflen kom i skydestokken og jeg stod længe og vurderede bukken. På størrelsen og måden bukken bevægede sig på, indikerede det en ældre buk. Trofæet var en smuk seksender og slægtskabet med den først nedlagte buk,var tydligt.

Afstandsmåleren sagde 168 meter inden kuglen blev sluppet. Bukken faldt på stedet og i det samme sprang to lam op fra et hegn og løb over til råen. De stod der længe, mens jeg gik ud mod bukken.

Bukken blev brækket og lagt i bilen.

Jeg tog herefter en tur langs skovkanten til den modsatte side. Her fik jeg to bukke mere på skudhold. Heriblandt en mindre abnorm buk. De lever dog stadig!

Comments


bottom of page