top of page

Fransk ræv 5


Det havde regnet i nat hernede i Pyrenæerne og jeg havde forventet, at der ville være en del aktivitet hos råvildtet.

Der var dog ikke mange dyr at se på markerne. En enkelt ræv blev fanget i lygteskæret inden den sprang i skoven.

Jeg gik først ind til min 'hemmelige' lysning. Der stod en rå med et lam og essede. Jeg lod kikkerten glide rundt og spottede så en ræv små 100 meter væk.

Riflen kom i skydestokken, men jeg kunne ikke se ræven og regnede med, at den havde mærket mig var lusket væk. Der gik dog ikke lang tid, før jeg fik øje på ræven. Den gik rundt og snusede og da den vendte siden til, gik skuddet. Ræven blev truffet perfekt og turens femte ræv var en realitet.

Jeg kørte nu til en eng, hvor vi igår aftes så en rigtig god seksender. Det var meningen, at Sidsel skulle nedlægge den, men manglende rutine gjorde, at vi ikke fik skudt.

Da jeg kom frem til engen, var der ingen rådyr ude. En pludselig bevægelse på engen afslørede en ræv. Jeg kiggede lige ned på jorden, da jeg placerede skydestokken og da jeg kiggede op, var ræven væk. Jeg sad i ca. 20 minutter uden at se noget som helst. Ræven må have sneget sig væk eller bare kommet forbi uden at jeg så den.

Jeg kørte nu tilbage til engen, hvor jeg tidligere på morgenen havde skudt en ræv. Jeg fik placeret mig, så jeg kunne se så meget som muligt af kanterne. Jeg begyndte herefter, at lokke med rævekaldene.

Efter ca. 25 minutter fik jeg øje på en stor ræv, der sad og kiggede i min retning. Afstanden var ca. 260 meter. For langt at skyde og jeg forsøgte at lokke stille. Ræven var nu ikke specielt samarbejdsvillig og løb ind i skoven igen.

Jeg besluttede, at pakke sammen og tage et foto af ræven jeg skød tidligere.

Nu tog jeg min riffel med ud i lysningen og opdagede her, at der var et større område, jeg ikke havde set.

Jeg gik og betragtede området da jeg fik øje på en rævehvalp små 140 meter væk. Jeg havde ikke skydestokken med og måtte bruge støttebenene. Disse er ikke udstyret med vippeled og det er derfor vigtigt, at underlaget er plant.

Jeg syntes jeg fik godt hold på ræven, men skuddet var sløset og blev forbi. Ræven var dog ikke specielt forskrækket over skuddet og luntede ind i bevoksningen.

Et par kald og ræven kom ud igen. Denne gang sløsede jeg ikke og turens 6. ræv var leveret.

Jagtårets 17. og 18. ræv. En hvalp og en tæve.

Comments


bottom of page