top of page

Fransk ræv 7


Igår fik jeg ikke nedlagt noget vildt, men så en masse.

Jeg havde flere pæne bukke for, men jeg vurderede, at de skulle have flere år på bagen.

Da det blevet så mørkt, at jeg ikke mere ville være i stand til at vurdere trofæernes størrelse, begyndte jeg at lokke efter ræv.

Der kom et par stykker råvildt luskende mod mig i mørket og det eneste jeg kunne konstatere var, at der var tale om bukke. Jeg kunne lige ane noget mellem ørene på dem. Om det var seksendere eller en anden størrelse buk var umuligt at konstatere.

Da der næsten var så mørkt, så man ikke kunne se riflen foran sig, fik jeg øje på en ræv. Ræven var kun små 10 meter fra mig og alene tanken, var nok til at ræven opdagede mig og løb. Det var vist også tid at pakke sammen og køre til huset.

I morges tog jeg en køretur i det begyndende lys. Jeg gik ind flere steder og lokkede efter ræv uden resultat.

Et par pæne seksendere og andre mindre bukke blev observeret på morgenturen.

Jeg besluttede herefter at køre op til et af de højeste punkter for at observere. Her skal man rigtig bruge kikkerten, for man kan se flere kilometer væk. I begyndelsen af opholdet så jeg råvildt så langt væk, at jeg troede, at det var harer.

Jeg kunne kun spotte et par råer langt væk.

Jeg sad og spottede ud over dalene, da jeg nedenfor mig fik øje på en ræv. Jeg fik lagt mig ned og lokkede. Ræven sad og kiggede på mig. Den havde ingen intentioner om at komme nærmere.

Afstandsmåleren kom i brug og med tre kontrolmålinger var sagen klar. Riflen lå klar på bakken og den nødvendige korrektion for kuglebanen blev foretaget. Skuddet gik og ræven blev truffet.

Det var turens ottende ræv og jagtårets 20.

På vejen hjem så jeg en buk beslå en rå. På trods af uendelige mange timer i terrænet i mange år, er vist kun anden gang jeg ser det.

Jeg fik også spottet endnu en ræv i en kløft. Jeg fik lagt mig godt tilrette og var klar. Ræven var ca. 200 meter ude men forsvandt for mig.

Jeg kan ikke begribe, hvor den blev af!

Commentaires


bottom of page