top of page

Triple på ræv


Så blev jagtårets ræv nummer 23,24 og 25 en realitet.

Netop hjemvendt fra nogle fantastiske uger i det sydfranske, skulle denne aften anvendes på de danske muligheder.

Jeg havde egentlig bare tænkt at køre en tur og lufte hundende. Jeg kørte dog lige et smut forbi et af de revirer, jeg har mulighed for at gå på. Her kunne jge se, at de var i fuld gang med at høste frøgræs. Sådan en chance lader jeg ikke gå forbi. Det er tæt på 100% ræv.

Jeg fik skiftet om til jagttøj og allerede her opdagde jeg, hvor mange myg der er i Danmark. Det er helt vildt i forhold til sydfrankrig. Jeg fik et mygstik på 14 dage. Til aften fik jeg sikkert tyve på 14 minutter.

Nå, jeg var nu helt sikker på, at dette nok skulle give mindst en ræv. For det første var der observeret en del rævekuld som jeg havde fået informationer om. Derudover kunne jeg nu også se rævene, da der var høstet og sidst men ikke mindst, så sidder jeg i held.

Lidt nonchalant drog jeg ud over markerne for at skyde ræve. Ikke en eneste ræv så jeg på denne tur. Der var en masse efterladenskaber, så de måtte være her.

Jeg gik lidt rundt på en høstet mark, hvor maskinerne var færdige. Det var ned mod et skovhjørne, hvor jeg havde fået melding om, at der ofte blev set ræve. Jeg fandt et brønddæksel jeg kunne sidde på. Herfra kunne jeg se ud over markerne og ned mod skoven. Der var ligesom en lavning så kuglefanget var også perfekt.

Da jeg jo var ankommet rent set sådan ca. 30 minutter før solnedgang, var der ikke lang tid at sidde i.

Jeg skulle dog ikke vente længe, før den første hvalp viste sig. Jeg fik målt afstanden til 165 meter. Fra min position kunne jeg ligge ned og skyde, da jeg var lidt højt placeret og stadig have fuld kontakt med ræven. Skuddet gik og tydeligt kugleslag kunne høres. Første ræv nede!

Der gik kun små ti minutter, så var hvalp nummer to på marken. Den stod lidt tættere på og jeg målte afstanden til 153 meter. Skuddet gik og igen tydeligt kugleslag. Jeg kunne ikke se nogen af rævene ligge i græsset men kugleslaget og det, at jeg ikke havde set noget løbe væk, var kraftige indikationer på, at alt var gået efter planen.

Små 10 minutter efter kom endnu en hvalp frem. Denne gang noget længere ude. Afstanden blev da også målt til lige godt 180 meter. I kikerten kunne jeg dog se ræven komme mod mig, så afstanden blev kun kortere. Ræven kom frem til den først nedlagte ræv og stod og snusede. Da ræven havde siden til gik aftenes tredje skud og resultatet blev som de to første skud.

Endnu en utrolig aften med tre rævehvalpe leveret.

Da jeg gik ned for hente rævene, så jeg endnu en ræv på marken.


Comments


bottom of page