top of page

Mere ræv


Så blev det til flere hvalpe. På dette areal har jeg flere gange fået melding om, at der var hvalpe ved en bestemt grav. Jeg har siddet her nogle gange og kunne godt se, at der var aktivitet, men endnu ikke set nogen ræve.

Til aften besluttede jeg, at ligge ca. 130 meter fra gravkomplekset på en nysået rapsmark. Herfra kunne jeg overskue hele bevoksningskanten, hvor jeg regnede med, at rævene ville komme ud - hvis de da kom!

Jeg fik lokket et par serier og netop som solen gik ned, fik jeg øje på en lille ræv i kanten. Jeg stoppede med at lokke og fik riflen i anslag. Her kunne jeg se hvalpen kigge nysgerrigt mod mig. Afstanden var ca. 125 meter og jeg holdt lige på brystet af ræven. Kuglen ramte hvor jeg sigtede og jeg kunne se ræven ligge livløs ude i markkanten.

En hare kom op imod mig og tættere og tættere kom den. Da jeg var lidt træt af at ligge ned, ville jeg lige rejse mig op. Jeg sad på knæ og lod kikkerten afsøge en nærliggende hestefold. Her har jeg ofte set ræve på jagt efter mus og insekter. Der var dog ikke nogen ræve at se.

Jeg lod kikkerten afsøge kanten og fik øje på en rævehvalp til, der sad og kiggede ud mod mig.

Ned og ligge hurtigt. Riflen kom i anslag og jeg fandt hurtigt ræven i trådkorset. Afstanden nogle få meter kortere end den første ræv, så det var at holde lige på.

Ikke det mest vanskelige skud og aftens rævehvalp nummer to var en realitet.

Da der var godt med myg, besluttede jeg, at det måtte være nok. Der skal nok være lidt flere hvalpe i komplekset efter hvad jeg er fortalt.

En ridepige havde set fem hvalpe ligge og sove på marken en solskinsdag netop her.

Jagtårets 34 og 35.


bottom of page