top of page

Sidste augustræv


Så blev der igen tid til at sidde ved stubmarkerne og se, hvad der ellers rører sig på reviret omkring solnedgang.

Da jeg ankom fik jeg hurtig øje på lidt råvildt. Der var både buk og råer med lam. En enkelt hare hoppede også rundt i kanten ved en stubmark. Lige da jeg fik øje på den, troede jeg, at det var en ræv.

Der var godt med myg og det virkede som om de stortrivedes i det fugtige vejr. Regndråberne var nu ikke noget problem, da de faldt så tilpas spredt, at man faktisk ikke bemærkede dem.

Det blev mørkere og mørkere og jeg var så småt ved at forberede mig på, at det blev en aften uden ræve i og på kornet. Jeg lod lige kikkerten glide rundt langs kanten og fik øje på en rå og et lam, der stirrede mod vildtageren. Jeg lod igen kikkerten søge området og kunne nu se en lille ræv hoppe rundt på stubmarken. Dens størrelse og adfærd vidnede i den grad om, at her var tale om en hvalp.

Jeg havde lidt problemer med at finde ræven i sigtet. Dels var det mørkt og dels gik ræven i nogle gamle sprøjtespor og var helt dækket. På et tidspunkt kom den dog op på noget lav stub og jeg lod kuglen gå. Jeg kunne hverken se ræv eller noget andet, da jeg blev blændet af skuddet. Jeg havde en klar fornemmelse af, at kuglen sad godt og jeg syntes da også, at jeg havde hørt et godt kugleslag. Afstanden var ca. 120 meter og jeg fik taget en retning.

Jeg fik pakket mit grej og gik i retning af påskudstedet. Der gik lidt tid før jeg fandt rævehvalpen.

Den var skudt perfekt i sideskud og jagtårets nummer 36 kan føjes i journalen.


Comentários


bottom of page